S. Vrăjitoru: Iohannis refuză să promulge creșterea coșului minim

S. Vrăjitoru: Iohannis refuză să promulge creșterea coșului minim

Preşedintele Klaus Iohannis se pare că nu dă doi bani pe milioanele de români care trăiesc din salariul pe care-l câștigă. Nu-l interesează viața lor, nu-i pasă de nevoile lor.

Sunt realități șocante demonstrate de faptul că Iohannis A REFUZAT să promulge legea adoptată de Parlament  care stabilea coșul lunar pentru un trai minim decent ca principal element de fundamentare a salariului minim pe economie şi a politicilor salariale.

“Klaus Iohannis a retrimis această lege vitală în Parlament și astfel împiedică ori amână intrarea în vigoare a unor prevederi esenţiale pentru predictibilitatea politicilor salariale şi pentru asigurarea unui nivel de trai decent lucrătorilor.” susţine pentru www.arenamedia.ro vicepreşedintele PSD Călăraşi, deputatul Sorin Vrăjitoru care a continuat “Era foarte important ca noua lege să intre în vigoare în aceste zile astfel încât bugetul pe anul viitor să poată lua în calcul creșterea coșului minim. Amânarea intrării în vigoare, prin retrimitere la Parlament, va împiedica aplicarea acestei legi de anul viitor. În plus, dimensiunea socială a aceastei legi răspundea recomandărilor Comisiei Europene de a defini un mecanism transparent de stabilire a salariului minim.”

Gestul lui Iohannis, candidatul susţinut de PNL în turul 2 al prezidenţialelor, este profund ostil, contrar intereselor celor peste 6,5 milioane de salariați din România și în special celor peste 1,4 milioane de oameni plătiți cu salariul minin. Pur și simplu lipsește de un temei legal, acceptat și solicitat de UE, măsura ncesară de creștere a salariului minim.

“Și  nu este un exemplu singular anti muncitori români. Acum câteva săptămâni, Iohannis a refuzat să promulge legea care mărea amenzile pentru angajatorii care-și silesc angajații să muncească suplimentar, peste limita legală. Atât Iohannis cât și guwernerul său sabotează sistematic tot ce i-ar ajuta pe oameni, le-ar crește veniturile, precum majorarea salariului minim. În schimb fac tot ce pot în favoarea corporațiilor. Altfel spus, Iohannis și guvernul său iau de la săraci pentru a da la bogați. Specific liberalismului sălbatic!” a conchis Sorin Vrăjitoru.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.