PSD / R.Paţurcă a explicat motivele pentru care Klaus Iohannis n-ar trebui să mai fie votat pe 24 noiembrie

PSD / R.Paţurcă a explicat motivele pentru care Klaus Iohannis n-ar trebui să mai fie votat pe 24 noiembrie

Senatoarea Roxana Paţurcă, preşedinte executiv al organizaţiei judeţene PSD Călăraşi a explicat în mod succint motivele pentru care Klaus Iohannis, candidatul susţinut de PNL, n-ar trebui să fie votat în turul 2 al alegerilor prezidenţiale, ce vor avea loc pe 24 noiembrie. „În primul rând, Iohannis este AROGANT. A încălcat cu nepăsare Constituția țării, a pretins și trăit în cel mai mare lux, a ignorat sistematic problemele reale ale societății - protocoale secrete, abuzuri procurori - n-a dat niciun interviu real, veritabil în 5 ani de mandat, refuză să se întâlnească cu oamenii, sfidează regulile de comportament democratic și refuză să dea socoteală în fața oamenilor într-o dezbatere publică în fața contracandidatului său. Un al doilea motiv ar fi acela că este UN PENAL cu imunitate absolută. Ştiţi prea bine că a obținut case prin fals și uz de fals – fapt stabilit definitiv de Justiție. Are zeci de dosare penale (48) deschise pe numele său și suspendate pe durata mandatului. A mințit că renunță la imunitatea prezidențială. În continuare fuge să dea socoteală în fața legii și de aceea insistă să păstreze controlul Justiției. Un al 3-lea motiv este Acela că NU a făcut NIMIC în 5 ani de mandat. Nu există niciun proiect notabil pe care Iohannis să îl poată pune pe masă în fața românilor.  Singurul așa-zis proiect, „România educată” este doar un titlu, fără nicio acțiune în plan concret. Este un titlu jignitor, prin care Iohannis ne spune că nu suntem educați și că vine el să ne educe. La fel cum spune în sloganul lui că vine el să facă „România normală” ca și cum cetățenii ar fi anormali. Klaus Werner Iohannis a dovedit în dese rânduri că NU e UMAN, nu-i pasă de oameni. Lui Iohannis nu-i pasă de nevoile oamenilor, de problemele lor. Rămâne rece și insensibil. Își citește impasibil discursul mai departe, când un militar leșină lângă el. Nu are compasiune. În discursurile lui nu vorbește despre oameni, despre problemele lor, ci doar despre răfuielile lui politice. Un președinte fără o implicare sufletească nu poate fi liant al societății, nu poate asigura încredere, dialog, construcție. Un al 5-lea motiv ar fi acela că este un dezbinător. Nu e PREȘEDINTE al TUTUROR ROMÂNILOR. Niciodată Iohannis nu a fost, așa cum trebuie și cum scrie în Constituție, președinte al tuturor românilor. Nu a fost un președinte pentru toți, ci doar pentru cei care-l slujesc. Până și la ceremonia solemnă dedicată Centenarului Marii Uniri, Iohannis a fost incapabil să aibă un mesaj unificator, să renunțe la discursul urii și al isteriei sale anti-PSD.” a declarat pentru www.arenamedia.ro lidera PSD Călăraşi.

Roxana Paţurcă a mai prezentat şi motivele pentru care votanţii lui Dan Barna, Theodor Paleologu, Mircea Diaconu şi Kelemen Hunor n-ar trebui să-l voteze pe Iohannis în cel de-al doilea tur după cum urmează:

DE CE VOTANȚII LUI DAN BARNA NU AR TREBUI SĂ-L VOTEZE PE IOHANNIS

Votanții lui Barna au spus că nu mai vor o țară cu penali în funcții publice.

Iohannis este un penal. A confirmat-o, cu o săptămână în urmă, chiar procurorul general, care a spus că se fac cercetări în dosarul caselor familiei Iohannis.

Este confirmat de decizii definitive și irevocabile ale instanțelor că Iohannis a fost cumpărător de rea credință și că a cumpărat case pe baza unui fals și uz de fals.

Doar imunitatea îl apără pe Iohannis de răspunderea penală.

Este un președinte care fuge de răspunderea penală. Nu și-a respectat promisiunea de a renunța la imunitate.

DE CE VOTANȚII LUI THEODOR PALEOLOGU NU AR TREBUI SĂ-L VOTEZE PE IOHANNIS

Pentru că Theodor Paleologu spune că Iohannis este un gropar al democrației întrucât refuză să participe la o dezbatere publică.

Theodor Paleologu: "Va fi un președinte disprețuit, chiar dacă va avea 70 la sută. Un președinte trebuie să fie curajos. Este un președinte care e un gropar al democrației. Dacă nu vrei dezbatere, înseamnă cu nu ești democrat. Legitimitatea morală a unui om care fuge de dezbateri e zero.

DE CE VOTANȚII LUI MIRCEA DIACONU NU AR TREBUI SĂ-L VOTEZE PE IOHANNIS

Mircea Diaconu a pledat pentru respectarea drepturilor și libertăților, în timp ce Iohannis i-a încurajat și i-a protejat pe cei care le-au încălcat.

Mircea Diaconu a pledat pentru respectarea rolului constituțional de mediator al președintelui, de arbitru și de factor unificator al societății. Iohannis este exact opusul acestor lucruri: a fost un adversar declarat al românilor care aveau alte opțiuni politice decât ale lui, un președinte care a instigat la violență, a încurajat tensiunile din societate.

DE CE VOTANȚII LUI KELEMEN HUNOR NU AR TREBUI SĂ-L VOTEZE PE IOHANNIS

Pentru că președintele UDMR a spus că Iohannis nu a făcut nimic pentru electoratul maghiar în mandatul său. „Nu a făcut niciun gest către comunitatea maghiară în această perioadă. Cu această lipsă de implicare se poate explica scăderea lui Iohannis în preferințele maghiarilor” (Hunor).

De asemenea, Kelemen Hunor a arătat că Ioannis a atacat mai multe legi la CCR care aveau amendamente aduse de UDMR.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.