PNL / Corbu: Sporesc şansele lui Bănescu!

corbu 25Primvicepreşedintele PNL Călăraşi, Constantin Corbu, a comentat pentru www.arenamedia.ro evoluţia ultimelor evenimente derulate în cadrul PSD la Lehliu Gară. Deputatul Iulian Iacomi a decis să lase Parlamentul pentru un nou mandat de primar al oraşului. În competiţie va intra şi Ştefania Moga, primar interimar care va candida independent.

Liberalii merg pe mâna lui Laurenţiu Bănescu care în opinia lui Corbu ar putea prinde culoarul câştigător pe 11 iunie atunci când vor avea loc alegerile parţiale.

Domnule primar Corbu, în calitate de prim-vicepreşedinte al PNL Călăraşi, aş vrea să vă întreb cum comentaţi ultimele evenimente de la Lehliu. Deputatul Iulian Iacomi vrea să candideze, actuala primăriţă interimar, Ştefania Moga a anunţat că va candida independent. Care ar fi şansele candidatului PNL, Laurenţiu Bănescu, în actuala conjunctură?

Da, e surprinzătoare candidatura lui Iacomi. Nu ştiu ce poate să le mai spună cetăţenilor. Anul trecut în iunie le-a spus că vrea să iasă primar ca să ducă oraşul mai departe, în decembrie a ajuns deputat, acum îi pune din nou să vină la alegeri tot pentru el... Eu cred că primăria nu e a cuiva, e a cetăţenilor, eşti vremelnic pe acolo, îţi exerciţi un mandat şi după aceea dai drumul şi la competiţie. Cred că la Lehliu a venit vremea competiţiei, să dai posibilitatea şi altora să-şi manifeste interesul şi capacitatea pentru oraşul respectiv, cum e la Lehliu.

Sporesc şansele lui Laurenţiu Bănescu în situaţia aceasta, dacă Ştefania Moga vrea să candideze, nu?

Şansele lui Bănescu sporesc în primul rând prin seriozitatea dovedită de PNL. El astăzi şi-a depus candidatura. Un lucru cert este faptul că e sprijinit de toată organizaţia judeţeană, oamenii din Lehliu pentru prima dată întreabă „-Chiar candidaţi?” şi li se spune „-Da!”. Mai este cineva implicat în alegeri ca până acum? Nu, fiecare e cu partidul lui, cu candidatura lui. A venit această surpriză bi-PSD-istă, cum îi zic eu, care a determinat-o pe doamna Moga să-şi anunţe candidature. Dând dovadă de seriozitate cred că va candida independent ca să nu-şi înşele electoratul pe care şi l-a creat şi pe care îl are. Cred de asemenea că ne avantajează faptul pentru că din câte am înţeles, dânsa a fost un membru PSD de aproape 19 ani şi cred că va lua de la PSD voturi, dar va lua de la Iacomi voturi, care nu ştim de la ce partid a fost până acum şi o să vedem care îi sunt şansele. Dar semnalul meu pentru dânsul este că trebuie să mai dea drumul la competiţie să-i mai lase şi pe alţii.

Ştiu că aţi fost la Lehliu. Ce spun cetăţenii?

Cetăţenii au început să prindă curaj, pentru că din câte am sesizat la prima întâlnire lor le era frică de acest domn Iacomi. Are nişte grupuri de influenţă de care cetăţenii se tem dar văd că pata de ulei în favoarea noastră se întinde, adică oamenii îl primesc şi chiar îl întreabă ce are de gând să facă şi aşa cum i-am recomandat trebuie să facă ceea ce vor cetăţenii şi nu ceea ce vrea el.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.