PNL acuză PSD că prin votul pentru OUG 114 vrea să crească salariile demnitarilor. R. Paţurcă: E o intoxicare!

PNL acuză PSD că prin votul pentru OUG 114 vrea să crească salariile demnitarilor. R. Paţurcă: E o intoxicare!

PNL acuză PSD că prin votul pentru OUG 114 vrea să crească salariile demnitarilor. „Este o intoxicare marca PNL.” a declarat pentru www.arenamedia.ro senatoarea Roxana Paţurcă, preşedinte executiv al PSD Călăraşi care a continuat „Nu salariile sunt preocuparea PSD, ci următoarele prevederi care au fost eliminate de PNL: Plafonarea tarifele la energie pentru români. După eliminarea plafonului pus de PSD în OUG 114, firmele din domeniul electricității și gazelor au trimis către populație propuneri de modificare a contractelor cu tarife majorate cu peste 50%!; Majorările salariale anticipate pentru profesori, prevăzute pentru anul acesta și eliminate de PNL. Votul pentru menținerea prevederilor OUG 114 garantează creșterea salariilor profesorilor de la 1 septembrie, până la nivelul prevăzut în legea salarizării pentru anul 2022; Investițiile pentru dezvoltarea locală, investiții care au fost tăiate de PNL prin modificarea OUG 114 și care nu sunt prevăzute în programul de guvernare al PNL; Posibilitatea românilor de a alege unde să-și depună banii pentru pensie. PNL a anulat posibilitatea ca cetățenii să decidă asupra propriilor bani de pensii, dacă vor să le țină în fonduri private sau în sistemul de stat, care le garantează 100% pensia; Descurajarea creșterii ROBOR și stimularea băncilor să finanțeze sectorul privat.”

Paţurcă a mai precizat că „În privința salariilor demnitarilor există o soluție foarte simplă:  modificarea ordonanței PNL în Parlament sau un proiect de lege distinct care să plafoneze salariile parlamentarilor.”

“Trebuie însă remarcată intoxicarea pe care o face PNL privind salariile demnitarilor, a fost introdusă special de PNL pentru a putea face aceste acuzații în cazul în care PSD respingea acea ordonanță adoptată de guvernul Orban prin care creșteau tarifele la energie, creșteau dobânzile la împrumuturi, nu se mai majorau salariile profesorilor și se blocau investițiile la sate.”

Roxana Paţurcă, senator PSD Călăraşi

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.