Liberalii, foc şi pară pe judecătorii CCR!

Liberalii, foc şi pară pe judecătorii CCR!

Liberalii sunt foc şi pară pe judecătorii Curţii Constituţionale din România care au declarat că izolarea şi carantinarea sunt neconstituţionale.

Mai întâi a ieşit la rampă preşedintele PNL, Ludovic Orban care i-a rugat pe români “să nu ţină cont de decizia CCR.” “Exemplul” a fost luat şi de vicepreşedintele PNL Călăraşi, Vasile Nedelcu, consilier judeţean care i-a criticat dur pe judecători catalogându-i “tembeli care se numesc constituționali și care au dat liber la infectare.”

“Cât de tâmpit poți să fii ca  judecător  al CCR, să spui că măsurile de prevenire pentru Covid-19 se iau prin lege și nu prin ordin al ministrului, atâta timp cât ordinul s-a dat în baza unei legi. E incredibil cum au ajuns în această instituție acești tembeli care se numesc constituționali și care au dat liber la infectare.

Mai răsfirați, mai răsfirați...infectare plăcută!

CCR a eliberat virusul, așa cum a eliberat mii de criminali și violatori.

Norocul nostru e că aceștia au deliberat fiind în incompatibilitate prin susținerea sistemului lor de pensii speciale și orice decizii vor lua, acestea  sunt nule.” a scris sâmbătă pe contul personal de Facebook, Vasile Nedelcu, fost parlamentar PNL / UNPR în perioada 2008 – 2012.

Tot sâmbătă, preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, a explicat că măsurile care vizează restrângerea unor drepturi, precum internarea obligatorie, trebuie să fie luate prin lege.

"Măsurile care vizează restrângerea drepturilor - internarea obligatorie - trebuie luate prin lege. (...) Restrângerea unor drepturi, potrivit articolului 53 din Constituţie, se poate face numai prin lege şi numai când sunt îndeplinite condiţiile de stare de urgenţă, periclitarea sănătăţii. Toate condiţiile acestea există, numai că măsura trebuie luată prin lege. (...) Regret foarte mult că multe din greşelile care se fac pe plan legislativ - eu nu discut de greşeli politice sau de altceva - ni se pun nouă în cârcă, pentru greşeli evidente. Am declarat mai multe acte normative neconstituţionale pentru faptul că lipsea avizul Consiliului Legislativ, pentru faptul că lipsea avizul CSM, pentru faptul că lipsea avizul Consiliului Economic şi Social", a afirmat Valer Dorneanu, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

El a spus că, în prezent, pentru internarea obligatorie, România are reglementări doar în domeniul penal, însă nu şi în cel sanitar. "Deocamdată, pentru internarea obligatorie noi avem reglementări doar în domeniul penal. În domeniul sanitar nu avem", a subliniat preşedintele CCR.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.