Pasul în spate “n-a omorât” pe nimeni!

Pasul în spate “n-a omorât” pe nimeni!

În PNL Călăraşi, “presupusul” sondaj de opinie declanşat să stabilească, până la urmă, cel mai bun liberal pentru Primăria municipiului reşedinţă de judeţ, a provocat un cutremur cu o magnitudine care “l-a zgâlţâit” până şi pe Ludovic Orban, la Palatul Victoria. Liderul PNL are pe masă toate cifrele cercetării sociologice care i-a creat deja destule nopţi albe lui Dan Drăgulin şi susţinătorilor săi. N-are gură autostrada A2 să spună cam de câte ori l-a văzut gonind spre Capitală! Evident că nu s-a dus în vizită ci în interes personal ca să nu rămână în afara competiţiei pentru Primăria Călăraşi. Lui i se pare absolut anormal ca în calitate de preşedinte de organizaţie judeţeană să nu beneficieze de toate “onorurile”, sacrificând interesul general al organizaţiei în beneficiu personal.

Celebra expresie a lui Lăpușneanu „Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau!” nu mai ține în 2020, domnule preşedinte / primar Drăgulin! Asta era “valabilă” în Evul Mediu. Vă cred că n-aveţi habar! Dar de ce nu doriţi să vă conectaţi la prezent? Dovediţi că sunteţi un lider autentic, modern, rod al unor alegeri interne corecte, că vă gândiţi în primul rând la ceilalți, nu doar la propriul orgoliu. Ori la interesele personale. Nu s-ar simţi nimeni lezat dacă aţi lua o decizie justă pentru toată organizația de la CălărașI, fără să mai ţineţi cu dinții de scaun, riscând să distrugeţi tot ce s-a construit până acum.

Ştiu prea bine că nu sunteţi vreun “fan Filipescu”. În toamna lui 2014 eraţi chiar la cuţite după apariţia acelui pliant otrăvitor. Dar vă sugerez să luaţi exemplu de la cel pe care l-aţi urât și invidiat deopotrivă în toți acești ani, poate şi pentru că nu aţi reușit să ajungeţi la nivelul lui niciodată, indiferent cât v-aţi chinuit. Răducu Filpescu are “nşpe” mii de păcate, dar măcar s-a dat la o parte de la cârma organizaţiei judeţene, pe care mai putea s-o ţină în frâu, oferindu-vă şansa “să administraţi” partidul în continuare. În calitate de preşedinte. Grea misie, nu?

RGF a știut când să facă pasul înapoi, așa cum doar liderii adevărați știu s-o facă. Adică în glorie! Mă puteţi bănui de multe, dar nu şi de faptul că aş fi topit după Filipescu! Observ cu toată detaşarea din lume, că sunteţi departe de acest deziderat, domnule preşedinte / primar Drăgulin, dar cu puţin efort pentru o cauză mult mai profundă, aţi putea, măcar în al 12-lea ceas să faceţi măcar un pas în lateral dacă nu şi în spate. Şi nu ca să daţi apă la moară unor colegi din partid ci ca să “legitimaţi” dorinţa prea multor cetăţeni la care vă tot raportaţi aşa cum o susţineţi de fiecare dată.

În ultima vreme, am mai observat că v-aţi nuanţat tonul / poziţia în raport cu şansele de succes la Primărie. O intervenţie la un post local de televiziune m-a convins. E limpede că ceva nu e în regulă, chit că doriţi să bravaţi, în primul rând, în faţa “hămesiţilor” de foame din jurul dvs. Probabil că luaţi în calcul şi varianta eşecului, însă mie, cel puţin, mi se pare că “jucaţi” necinstit față de organizația pe care se presupune că o conduceţi, încercând să obțineţi o brumă de avantaje doar în nume personal. Nu cred că “soluţii” gen Curtea de Conturi ori… Camera Deputaților, vă sunt atât de “străine”. Bănuiesc că în calitate de lider de filială judeţeană v-a fost la îndemână să forţaţi mâna conducerii partidului solicitând diverse sinecuri doar ca să lăsaţi frâiele din mâini. Ştiu, aşa fac toţi. Cei mărunţi şi lipsiţi de omenie…politică. O fi corect pentru cei pe care îi conduceţi? Ei trebuie să muncească doar ca să aveţi un loc călduț, acum la apusul carierei? Nu vă enervaţi, încerc doar să vă ajut!

Aţi îndatorat oraşul pe cel puţin 10 – 15 ani şi sunt convins că din cauza stării economice precare veţi fi “obligat” să recurgeţi şi la alte credite ca s-o scoateţi la liman cu liota de proiecte europene cu care v-aţi lăudat în ultima vreme. În astfel de circumstanţe, se cuvine să răpiţi șansa PNL-ului de a recâștiga Primăria Călărași? În calitate de preşedinte, nu se cuvine să gândiţi neapărat ca un primar în funcţie. E simplu, nu prea iese socoteala!

În schimb, aveţi “ceva” la îndemână. Oportunitatea de a menține PNL-ul pe primul loc în topul preferinţelor călărăşenilor, făcând un pas înapoi. De ce insistaţi să-l îngropaţi? Doar dintr-un egoism care v-a tot caracterizat în ultimii ani?

S-ar putea, lăsându-vă pradă vanităţii, să pierdeţi tot și, mai mult decât atât, veţi intra în istoria organizației județene ca liderul care a scos PNL-ul de la guvernarea locală, exact opusul celui la care v-aţi raportat tot timpul. N-ar fi păcat pentru omul politic Dan Drăgulin să plece “urât” din politică?

Domnule Drăgulin, ca să n-o mai lungim: Aţi câştigat cu PNL, însă PNL are toate şansele să piardă cu dumneata! În 2019, mare noroc ai avut!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.