L. State: Poate că până luni colegii noştri de la PSD îşi vor aminti că totuşi sunt într-o coaliţie şi vor discuta şi cu noi

L. State: Poate că până luni colegii noştri de la PSD îşi vor aminti că totuşi sunt într-o coaliţie şi vor discuta şi cu noi

Varujan Vosganian a declarat, joi, că dacă rectificarea bugetară rămâne în această formă, ALDE va avea o discuţie cu PSD, pentru a vedea cum mai pot colabora la guvernare cele două partide. Liderul ALDE a criticat, joi, la Iaşi, modul în care ministrul Finanţelor vrea să facă rectificarea bugetară, el precizând că lucrurile vor trebui tranşate în coaliţie printr-o discuţie "foarte serioasă". El a afirmat că le-a precizat celor din PSD că va fi foarte greu de susţinut în faţa opiniei publice tăierile de fonduri de la Cultură, Educaţie şi Sănătate, în timp ce serviciile de informaţii primesc fonduri suplimentare.

Întrebat dacă ALDE ar putea ieşi de la guvernare, Vosganian a evitat un răspuns tranşant, afirmând că există lideri de filiale care au "răbufniri" pe această temă.

“Colegii mei au avut luni o întâlnire cu prim ministrul, ministrul Finanţelor şi alţi lideri din PSD. La această întâlnire s-a discutat situaţia bugetului atât în ce priveşte echilibrele macroeconomice, cât şi în ce priveşte raportul dintre venituri şi cheltuieli, în perspectiva menţinerii deficitului bugetar la 2,72% din PIB şi care sunt măsurile care trebuie luate în continuare.” a afirmat pentru www.arenamedia.ro vicepreşedintele ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a continuat “Am făcut obiecţia că modul în care se face rectificarea bugetară nu prezintă o viziune de susţinere a politicilor publice, mai ales în ceea ce priveşte reducerile de la ministerul Culturii, de la ministerul Educaţiei, de la ministerul Sănătăţii şi de la ministerul Transporturilor. Am avut sentimentul că am găsit un oarecare ecou şi, de asemenea, am evidenţiat faptul că va fi foarte greu să susţinem în faţa opiniei publice un buget care taie fonduri de la Cultură, Educaţie şi Sănătate şi adaugă, în schimb, jumătate de miliard la serviciile de informaţii.

După obiecţiile noastre care au fost spuse pe un ton destul de apăsat, chiar dacă politicos, a rămas să avem o nouă întâlnire.”

State a subliniat că PSD ar trebui să-şi assume rectificarea aşa cum este ea prezentată sperând totuşi că luni vor fi reluate discuţiile în cadrul coaliţiei. “Este primul mesaj pe care ALDE îl dă pe tema asta, rectificarea aşa cum se face este o rectificare exclusiv PSD, noi nu ne asumăm nicio responsabilitate politică sau bugetar-financiară în legătură cu această rectificare pentru că ea nu s-a făcut prin consultarea noastră în toate treptele decizionale. Poate că până luni colegii noştri de la PSD îşi vor aminti că totuşi sunt într-o coaliţie şi vor discuta şi cu noi.

Înţelegem că există dificultăţi de natură financiară în acoperirea deficitului bugetar. Am acceptat acest lucru, dar nu credem că soluţia este amputarea politicilor publice fundamentale şi a programului de investiţii.” a conchis Laurenţiu State.

Premierul Viorica Dăncilă a menţionat prin intermediul unei postări pe pagina personală de facebook că “Vreau să fie tuturor foarte clar că, prin actuala rectificare bugetară, Guvernul nu va tăia veniturile românilor. Am luat în calcul mai multe măsuri pe care să le includem în această rectificare şi am dezbătut impactul fiecăreia, ţinând cont de faptul că în spatele cifrelor se află cetăţenii români. Ca prim-ministru, am în permanenţă acest lucru în atenţie.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.