PMP / Lucian Iliescu: Pensiile speciale pot fi eliminate azi!

PMP / Lucian Iliescu: Pensiile speciale pot fi eliminate azi!

Senatorul PMP, Cătălin Lucian Iliescu, candidatul susținut de PMP Călărași pentru Senatul României la alegerile din 6 decembrie, susține că ar mai fi nevoie de un singur vot pentru adoptarea legii privind eliminarea pensiilor speciale. În acest sens, pe 6 februarie 2019, actul normativ propus de PMP a trecut de Senat. Camera Deputaților se poate pronunța pe marginea acestei legi până pe 6 decembrie. “Pensiile speciale pot fi eliminate azi! Senatul României a adoptat legea privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Pe 6 februarie 2019, a fost adoptată această lege propusă de PMP. Mai e nevoie de UN SINGUR VOT pentru a elimina pensiile speciale. Acest VOT trebuie dat până pe 6 decembrie în Camera Deputaților.” a scris pe pagina de Facebook, Cătălin Lucian Iliescu care a mai adăugat “PSD se opune, minte și dezinformează. Pensionarilor le sunt furați banii și risipiți în pensii speciale create pentru politicieni. Solicit din nou, puneți pe ordinea de zi Legea privind eliminarea pensiilor speciale și faceți dreptate pentru români. Aceasta este: http://www.cdep.ro/proiecte/2019/000/40/2/se35.pdf, singura lege adoptată de Senat și blocată în Camera Deputaților condusă de Președintele PSD. Toți mint, nu există voința politică pentru a elimina pensiile create prin FURT!”, este mesajul postat pe pagina personală de Facebook de Lucian Iliescu.

PMP a cerut în această săptămână, convocarea Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului pentru eliminarea din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor a articolelor 49 și 50 care reglementează pensiile speciale ale parlamentarilor.
Pe fondul valului de populism şi ipocrizie generat de PSD şi USR – PLUS, care au anunţat demisia mai multor parlamentari pentru a nu beneficia de pensii speciale, Partidul Mişcarea Populară i-a solicitat astăzi lui Marcel Ciolacu, încă preşedinte al Camerei Deputaţilor, să pună pe ordinea de zi proiectul iniţiat de PMP privind eliminarea pensiilor speciale (PL-x nr. 42/2019), proiect adoptat deja de Senat.
„Acest VOT trebuie dat în plenul Camerei Deputaților, pentru că legea privind eliminarea pensiilor pentru parlamentari și primari a fost adoptată de Senat. Ar fi suficient să fie Adoptate doar articolele în care sunt vizate pensiile pentru politicieni astfel încât să fim siguri că nu sunt contestate la pachet cu celelalte pensii speciale care trebuie eliminate pentru că sunt furt.
Tot doar de UN VOT ne mai desparte reducerea numărului de parlamentari la 300. Legea este adoptată de Senat și trebuie să mai dăm UN VOT în Camera Deputaților”, a declarat Eugen Tomac, preşedintele PMP.
Partidul Mişcarea Populară atrage atenţia asupra fraudei morale majore comise de PSD și USR în chestiunea pensiilor speciale ale parlamentarilor, demisia din funcţie nerezolvând problema. Conform articolului 49 alineatul 4 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, „(4) Pentru
mandate incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de un mandat parlamentar”. Ceea ce înseamnă că demisiile parlamentarilor PSD şi USR nu atrag automat pierderea pensiei dacă au, cumulat, minimum un mandat complet.
Partidul Mişcarea Populară consideră că este absolut descurajant faptul că PSD şi USR împărtăşesc aceeaşi atitudine şi se plasează din nou de aceeaşi parte a baricadei, încercând să îi păcălească pe români.

La comanda Partidului Mișcarea Populară Filiala Călărași

Executat: SC Total Media SRL

CUI mandatar 11200012

legePMP