PRO România / Ad. Dobre: În momentul acesta copiii sunt privați de educație din vina guvernului PNL

PRO România / Ad. Dobre: În momentul acesta copiii sunt privați de educație din vina guvernului PNL

Candidatul susținut de PRO România Călărași pentru Camera Deputaților, Adrian Marius Dobre, susține pe pagina personală de Facebook că potrivit unei statistici, Călărașiul se află în Top 10 județe cu un număr ridicat de elevi care prezintă risc de abandon școlar (Bacău, Brașov, București, Călărași, Constanța, Dolj, Galați, Iași, Sibiu și Vaslui). În plus, din cauza pandemiei, guvernul PNL a decis și închiderea școlilor contribuind, în opinia sa, la creșterea riscului abandonului școlar.

“Călărașiul este în top 10 județe cu un număr ridicat de elevi care prezintă risc de abandon școlar. De vină sunt sărăcia, lipsa implicării autorităților locale și lipsa unei strategii naționale pentru combaterea acestui fenomen.

Am văzut astăzi că ministrul Educației se laudă cu un program de 400.000 euro, finanțat de CE, prin care se dorește reducerea abandonul școlar. Proiectul în sine n-are nimic rău, însă mă lovește ipocrizia acestui ministru.

În momentul acesta copiii sunt privați de educație DIN VINA guvernului PNL. Toate celelalte state în care există restricții sau lockdown au menținut școlile deschise, tocmai pentru că în lipsa orelor față-n față crește riscul abandonului școlar, copiii sunt privați de socializare, dezvoltă afecțiuni psiho-emoționale.

Lăsați laudele și campania electorală, doamnă ministru! Deschideți școlile și lăsați copiii să învețe!” este mesajul transmis de Adrian Marius Dobre, prima propunere a PRO România Călărași pentru Camera Deputaților la alegerile din 6 decembrie.

Comandat de PRO România Filiala Călărași

- Executat de TOTAL MEDIA SRL,  – portal: www.arenamedia.ro

- CMF mandatar financiar coordonator: 11200008

adriandobrecandidat