Călăraşi / V. Dumbravă: În loc de marea asfaltare, vorbim de marea peticire!

Călăraşi / V. Dumbravă: În loc de marea asfaltare, vorbim de marea peticire!

Într-un interviu acordat www.arenamedia.ro, fostul viceprimar al municipiului Călăraşi, Virgil Dumbravă s-a referit la faptul că deşi spre finalul anului trecut s-a vorbit intens de „marea asfaltare”, campanie ce urma să fie derulată de Executivul Primăriei în 2019, în realitate, administraţia liberală condusă de Drăgulin s-a limitat la o timidă acţiune de „peticire” a străzilor din municipiu.

V-aduceţi aminte, pe la finele anului trecut s-a tot vorbit de marea asfaltare, acţiune marcă a Primăriei. Din păcate, observăm că e vorba de marea peticire...

Este o mare peticire, într-adevăr! Am observat însă o chestie interesantă. Spuneam într-o intervenţie anterioară că s-a revenit la vechea meteahnă de a se petici prost. În urma reacţiei pe care au am avut-o, au revenit la normal. Ceea ce aţi scris dumneavoastră şi în urma solicitării mele la Primărie, a avut efect. Acum văd că au apărut din nou freză, maşină care pune emulsia uniform, deci au început să-şi facă treaba. Aceste petice care se pun şi care după părerea mea folosesc un asfalt de proastă calitate, nu este în regulă.

Probabil că vor ceda la vară, când temperaturile vor fi ridicate.

Vor ceda la vară, vor ceda la iarnă. Nu vedeţi că fac lucrul ăsta în fiecare an? Mai mult de mântuială. S-a arătat în presă ce uşor se poate desprinde o asemenea peticeală. Nu este în regulă. Am spus-o şi o mai repet, Executivul primăriei ar trebui să aibă o gândire unitară. Anul acesta facem o stradă de la un capăt la altul. Vă spun că pot face cel puţin două străzi anual pe bugetul local. În fiecare an câte două şi o să vedeţi că se rezolvă arterele principale din Călăraşi. Domnule, dar să le facem bine! Adică să avem un diriginte de şantier priceput iar constructorul să fie monitorizat permanent. Mai mult decât atât, ar trebui ca lucrarea în sine să fie verificată şi din punct de vedere al calităţii materialului: a asfaltului, a betonului. Constructorul ar trebui să fie obligat să vină cu o mostră, cu certificate de calitate. Primăria ar trebui ca la recepţia lucrării să ia nişte mostre din loc în loc, să le verifice. Lucrurile astea nu se fac şi cel mai grav este că, şi aici este vina în exclusivitate a celor din Primărie, că se solicită prin caietul de sarcini garanţie de doar doi ani.

Ar trebui să fie mai mare?

Cum să ceri o garanţie de doi ani la asfaltarea unei străzi? Asta înseamnă că tu, primărie, eşti incompetentă şi mă refer la cei care se ocupă de treaba asta solicitând doar doi ani. Păi vin cu un asfalt foarte prost, ştiu că doi ani rezistă, au luat banii şi au plecat. După doi ani praf se face, o luăm de la zero. Nu poţi să ceri prin caietul de sarcini garanţie de doi ani!

Observ că dacă aţi fi consilier local, aţi avea mari discuţii pe marginea acestui buget cu conducerea Primăriei.

Dacă aş fi consilier local, categoric. Mă cunoaşteţi foarte bine, am avut tot timpul reacţii în şedinţele de Consiliu Local.

M-am uitat, nu există buget de investiţii pe şcoli. În special şcolile sunt limitate la asigurarea utilităţilor şi cred că pentru majoritatea bugetele sunt insuficiente. Probabil că banii nu ajung până la finalul anului şi vor fi obligate să ceară bani în plus. De unde?

Investiţiile, aceeaşi poveste 5 lei, 1 leu, .... Nu, nu este în regulă şi cred că au pus decât poziţii, poate - poate vor face rost de bani şi le vor executa.

Grădina Zoo are cam acelaşi buget. Nu se observă nicăieri că s-a venit cu un plus şi ce se face cu el.

Ar trebui, clar, să fie bani prinşi pentru Piaţa Mare, pentru Bazar pentru că din câte ştiu eu licitaţia s-a făcut şi la un moment dat trebuie să ai şi prevederea bugetară.

Revenind la Bazar îi mai întreb încă o dată pe consilierii locali de ce au aruncat pe fereastră cel puţin 70 de mii de lei. De ce? Nu le-a plăcut vechiul proiect care a existat pentru modernizarea Bazarului devreme ce nu au ţinut cont de el? L-au aruncat, au aruncat banii pe fereastră şi au aprobat realizarea altuia. Revin cu această problemă adresată consilierilor locali şi sper să am şi o reacţie din partea domniilor lor.

Susţineţi că această licitaţie pentru modernizarea Bazarului ar fi avut loc...

Această licitaţie pentru modernizarea Bazarului a avut loc, urmând ca după o perioadă de evaluarea a ofertanţilor, categoric, dacă nu se întâmplă ceva, se va desemna un câştigător anul acesta iar acel câştigător va trebui să înceapă şi lucrarea. Eu, cel puţin în bugetul ascuns pe site-ul Primăriei, nu am văzut bani prevăzuţi pentru construcţia acestui Bazar. 

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.