S. Vrăjitoru: Sprijinul pentru agricultorii români, loviţi grav de secetă, vine de la parlamentari!

S. Vrăjitoru: Sprijinul pentru agricultorii români, loviţi grav de secetă, vine de la parlamentari!

Camera Deputaților a votat miercuri legea prin care fermierii sunt scutiți de plata apei folosită pentru irigații în agricultură. Propunerea aparține PSD, iar proiectul de lege a trecut cu 303 voturi „pentru”, 0 „contra” și 3 „abțineri”. Legea este trimisă președintelui României pentru promulgare, a anunţat cu puţin timp în urmă pe Facebook, deputatul călărăşean, Sorin Vrăjitoru

“Sprijinul pentru agricultorii români, loviţi grav de secetă, vine de la parlamentari! Astăzi, la propunerea Partidului Social Democrat, Camera Deputatilor a adoptat, cu 303 voturi PRO şi 3 abţineri, scutiri la plata apei folosite pentru irigaţii în agricultură! O măsura necesară, care mai dă o gură de oxigen oamenilor care lucrează pământurile ţării.

Proiectul de lege reglementează faptul ca sursele de apă subterană, apa curgătoare, lacurile de acumulare piscicole şi lacurile de acumulare cu folosință energetică pot fi folosite pentru irigaţii fără plata contribuției specifice, atât pe perioada stării de urgenţă, cât și pe o perioadă de 6 luni de la încetarea acesteia.

Legea merge la Cotroceni, la promulgare.” a scris pe pagina personală de Facebook deputatul PSD Călăraşi, Sorin Vrăjitoru, membru al Comisiei pentru agricultură.

Proiectul de lege 164 / 2020 completează art.9 din Legea nr.107/1996 cu un nou alineat (alin. 5) care are următorul cuprins:

“(5) Pe durata stării de urgenţă, instituită conform legii, precum şi pe o perioadă de 6 luni de la încetarea acesteia, apele subterane utilizate pentru irigaţii pot fi folosite liber, fără plata contribuţiei specifice de gospodărire a apelor. Administraţia Naţională «Apele Române» elaborează, în termen de 10 zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, metodologia de aplicare, ce se aprobă prin ordin al conducătorului acestei autorităţi publice centrale în domeniul apelor”.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.