R. Paţurcă: Românii, pe ultimul loc în Europa la susținerea economiei naționale!

R. Paţurcă: Românii, pe ultimul loc în Europa la susținerea economiei naționale!

Potrivit datelor furnizate de Fondul Monetar Internaţional (FMI), Guvernul liberal condus de Ludovic Orban alocă doar 3,5% din PIB pentru susţinerea economiei în pandemia de coronavirus. Românie e devansată până şi de Bulgaria, Guvernul de la Sofia alocând 11,7% din PIB. Pe primele 3 locuri se află Germania, cu 27,9%, Franţa cu 19% şi Cehia cu 18%.

“Din păcate, românii sunt pe ultimul loc în Europa la susținerea economiei naționale! Doar 3,5% din PIB însumează toate măsurile prevăzute de Guvern pentru a sprijini firmele și pentru salvarea locurilor de muncă. Vecinii noștri, cu economii comparabile, alocă de câteva ori mai mult decât România.” susţine senatoarea Roxana Paţurcă, preşedinte executive al PSD Călăraşi care a continuat “De ce s-a ajuns aici? Pentru că Guvernul PNL a intrat în criză bugetară înainte de a intra în criza de coronavirus. În primul trimestru din 2020, România acumulase cel mai mare deficit din ultimii 30 de ani! Pe bugetul făcut de PNL, nu de PSD! Din această cauză plătesc cu mari întârzieri șomajul tehnic, iar până ieri, doar o singură firmă din categoria IMM reușise să acceseze sprijinul guvernamental!”

Parlamentarul călărăşean trage şi un semnal de alarmă. “Mai grav este că, nici pentru viitor, nu există niciun plan! Nici până în acest moment Guvernul PNL nu a luat nicio măsură pentru salvarea locurilor de muncă! Tot anunță că “vor face”, “vor analiza”, “vor decide”, dar până acum singurul rezultat este că avem peste 1 milion de șomeri, iar românii sunt nevoiți să-și riște sănătatea pentru a merge la cules sparanghel în Germania!” a conchis Roxana Paţurcă.

catalocastatulpentrupib

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.