Roxana Paţurcă: Mediul economic românesc este benefic şi stimulează dezvoltarea afacerilor

Paturca Unirea

“Susținută temeinic de politicile și deciziile economico-fiscale ale guvernării PSD, industria României crește susținut”, afirmă senatorul PSD Călăraşi, Roxana Paţurcă.

Comenzile noi sunt mai consistente de la o perioadă la alta, fapt ce atestă o creștere robustă, o consolidare a dezvoltării industriale. “Sunt creșteri spectaculoase față de anul trecut. Astfel, comenzile noi din industria prelucrătoare au fost mai mari cu 29,3%!,  în iulie 2018, față de anul trecut. Per ansamblu, în primele 8 luni ale anului – 1 ian – 31 august, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut, în medie, cu 19,1%! Cea mai consistentă creștere – de 24% - este în industria bunurilor de capital – adică a acelor bunuri care se folosesc în procesul de producție și se amortizează în mai mult de un an – mașini-unele, echipamente, clădiri – pe scurt, investițiilor în dezvoltare. Se demonstrează că mediul economic românesc este benefic și stimulează dezvoltarea afacerilor.” a mai adăugat parlamentarul călărăşean, membru al Comisiei de Buget finanţe din Senat.

 

Economia crește

Evoluția economică ascendentă ilustrată de creșterea comenzilor noi din industria prelucrătoare este reconfirmată de alți doi indicatori statistici relevanți – creșterea afacerilor în domeniul serviciilor și al vânzărilor de mașini.

“Adică, popular spus, după un an și 8 luni de la instalarea actualei guvernări, românii au mai mulți bani, cumpără și consumă mai mult și au ajuns la un nivel de trai în care, din ce în ce mai mulți, își permit să-și cumpere mașini noi. Afacerile cu vânzarea de mașini au crescut cu 12,7% în iulie 2018, față de iulie 2017 și cu 9,5% pe primele șapte luni ale anului comparativ cu aceiași perioadă a anului trecut. Serviciile de piață furnizate populației au crescut cu peste 5%, atât în iulie cât și ca medie pe primele șapte luni ale acestui an. Acești indicatori care atestă cursul ascendent al bunăstării personale își extrag esența din consistența performanțelor economice care vor continua să crească după cum indică nivelul consemnat al comenzilor noi din industria prelucrătoare (+29% față de anul trecut) dar și rezultatele foarte bune din agricultură.” susţine senatorul social – democrat Roxana Paţurcă

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.