R. Paţurcă, despre campania de informare a MRP: Programul este mai mult decât interesant şi beneficiază de toată susţinerea mea

RP Campanie MRP 1

Ministerul Românilor de Pretutindeni a iniţiat Campania Naţională “Informare acasă! Siguranţă în lume!” – 2018 – Un cetăţean informat, un cetăţean câştigat, caravana de informare, condusă de secretarul de stat, Victor Ionescu, ajungând joi la Călăraşi. La întâlnirea găzduită de Colegiul Agricol Sandu Aldea a fost prezentă şi senatorul PSD Călăraşi, Roxana Paţurcă alături de prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob şi de reprezentanţii ISJ Călăraşi, AJOFM Călăraşi şi respectiv ITM Călăraşi. Am participat astăzi la întâlnirea organizată la Colegiul Agricol Sandu Aldea având ca subiect promovarea Campaniei Naţionale „Informare acasă! Siguranţă în lume!” – 2018 – Un cetăţean informat, un cetăţean câştigat!, iniţiată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni la care a fost prezent secretarul de stat din cadrul acestui minister, domnul Victor Ionescu.

Programul este mai mult decât interesant şi beneficiază de toată susţinerea mea. Tinerii trebuie să fie informaţi cu privirile la drepturile şi responsabilităţile pe care le vor avea în ţările în care intenţionează să muncească, să studieze, să locuiască, inclusiv la drepturile sociale specifice fiecărui stat în parte. Dialogul purtat astăzi a fost de bun augur, întrebările puse dar şi răspunsurile oferite de reprezentantul ministerului limpezind multe aspecte în acest sens.

De asemenea dacă românii intenţionează să se întoarcă acasă şi să-şi deschidă propria afacere, Programul Diaspora Start-Up Nation, dezvoltat de Ministerul Fondurilor Europene, le vine în ajutor. Programul reprezintă o linie de finanţare destinată cetăţenilor români din afara graniţelor ţării şi celor reîntorşi recent care doresc să-şi valorifice abilităţile profesionale dobândite afară, prin deschiderea unei afaceri aici, în România. Beneficiarii pot fi persoane fizice: şomeri, persoane inactive, persoane care au un loc de muncă şi înfiinţează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă.

Sunt alături de iniţiatorii acestei campanii şi sper ca toate informaţiile să ajungă la călărăşeni în timp util şi pe înţelesul tuturor.” A fost mesajul postat pe contul personal de facebook de parlamentarul Roxana Paţurcă.

Potrivit Strategiei Naţionale pentru Românii de Pretutindeni 2017 – 2020 avem circa 10 milioane de români în afara graniţelor ţării, incluzându-i atât pe românii care trăiesc în comunităţile din diaspora cât şi pe cei care trăiesc în comunităţile istorice, tradiţionale din ţările aflate în vecinătatea României.

Potrivit iniţiatorilor campaniei, este pentru prima dată când toate ministerele care au competenţă în problematica românilor care lucrează, studiază sau locuiesc în afara graniţelor ţării s-au reunit într-o campanie comună care vizează în mod esenţial informarea cetăţenilor cu privire la potenţialele riscuri la care se supun în momentul în care iau decizia de a lucra în străinătate fără a avea un contract de muncă legal, fără a cunoaşte limba statului de rezidenţă, fără a şti care le sunt drepturile, libertăţile dar şi responsabilităţile în calitate de cetăţeni europeni.

RP Campanie MRP 2

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.