PSD solicită eliminarea declaraţiilor pe proprie răspundere pentru cei care au mai multe locuri de consum

PSD solicită eliminarea declaraţiilor pe proprie răspundere pentru cei care au mai multe locuri de consum

PSD va propune în Coaliţia de guvernare ca Executivul să dispună în regim de urgenţă eliminarea reglementării privind depunerea unei declaraţii pe proprie răspundere în care trebuie precizat locul consum la care se acordă preţurile plafonate la energie electrică.

Formularea din lege este neclară, iar aplicarea ei ar introduce discriminări, în special în cazul chiriaşilor care se încadrează în limitele de consum pentru care se acordă preţuri mai mici la energia electrică. Totodată, o astfel de cerinţă creează probleme majore la nivelul furnizorilor de energie electrică în privinţa gestionării unui număr mare de declaraţii ce ar trebui depuse într-un termen foarte scurt. Nu în ultimul rând, în forma actuală, reglementarea descurajează economisirea de energie pentru categorii largi de cetăţeni, ceea ce contravine politicii stabilite la nivelul Uniunii Europene.

Prin urmare, PSD va propune revenirea la formularea care a fost adoptată de Senat, care nu conţinea această prevedere. Se vor menţine însă declaraţiile pe proprie răspundere în cazul familiilor cu cel puţin trei copii, familiilor monoparentale şi al persoanelor cu dizabilităţi care au nevoie de aparatură medicală. În aceste situaţii, declaraţia pe proprie răspundere este necesară pentru acordarea unui beneficiu special, destinat exclusiv acestor trei categorii de consumatori.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.