PSD se opune propunerii CNAS de a limita decontările la un singur serviciu medical pe zi pentru aceeaşi persoană

PSD se opune propunerii CNAS de a limita decontările la un singur serviciu medical pe zi pentru aceeaşi persoană

PSD respinge categoric propunerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) de a deconta un singur serviciu sau tratament medical pe zi, pentru acelaşi cod numeric personal. Măsura restrânge drastic accesul la sănătate al persoanelor asigurate şi afectează grav calitatea actului medical.

În formularea actuală din referatul CNAS pentru aprobarea noului Contract-Cadru, reglementarea este inacceptabilă. În multe situaţii, pentru stabilirea unui diagnostic corect sau pentru o intervenţie medicală sunt necesare mai multe servicii, care trebuie prestate în aceeaşi zi.

În acelaşi timp, această prevedere este o încălcare a dreptului la sănătate al pacienţilor, care ar fi puşi pe drumuri, în mod repetat şi nejustificat, pentru a beneficia de serviciile medicale la care au dreptul prin lege.

PSD va solicita o analiză asupra acestor prevederi în cadrul Coaliţiei de guvernare şi se va opune oricăror dispoziţii care limitează accesul la sănătate al cetăţenilor asiguraţi.

PSD sprijină categoric poziţia ministrului Sănătăţii, prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, de a susţine cu fermitate accesul neîngrădit al pacienţilor la asistenţa medicală ambulatorie.

Biroul de presă al PSD

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.