PSD | S. Grindeanu: Astăzi am decis să depunem în Parlament un proiect de lege pentru a proteja drepturile salariaților plătiți cu salariul minim pe economie

PSD | S. Grindeanu: Astăzi am decis să depunem în Parlament un proiect de lege pentru a proteja drepturile salariaților plătiți cu salariul minim pe economie

PSD va depune în Parlament un proiect de lege potrivit căruia salariul minim se va acorda doar pentru persoanele şi posturile care nu necesită sau nu au vreo calificare.

„Astăzi am decis să depunem în Parlament un proiect de lege pentru a proteja drepturile salariaților plătiți cu salariul minim pe economie. Este inadmisibil ca într-o țară europeană să avem medici, ingineri, maiștri, constructori, șoferi profesioniști, directori în sistemul privat, plătiți cu salariul minim!

Practic, o TREIME din numărul total de angajați din România (1,7 milioane de persoane) sunt angajate pe salariul minim, deși peste 80% dintre acestea au cel puțin o calificare.

De aceea, noi considerăm că salariul minim trebuie să redevină un instrument de protecție socială, valabil doar pentru persoanele apte de muncă care nu au nicio calificare. Iar, în acest sens, propunerile PSD pentru modificarea Codului Muncii, sunt: salariul minim se acordă doar pentru persoanele și posturile care nu necesită/nu au vreo calificare; salariul minim se acordă pe o perioadă determinată de până la 12-24 de luni.”, se arată în mesajul postat de primvicepreședintele Sorin Grindeanu pe pagina de FB a partidului.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.