PSD | C. Bîrcă: O nouă statistică europeană, un nou loc codaş - accidente rutiere!

PSD | C. Bîrcă: O nouă statistică europeană, un nou loc codaş - accidente rutiere!

Deputatul PSD de Călărași, Constantin Bîrcă a susținut recent în plenul reunit al Camerei Deputaților declarația politică intitulată “O nouă statistică europeană, un nou loc codaş - accidente rutiere!”

Iată textul integral al acestei declarații”

“O nouă statistică, un nou prilej de mâhnire!

Comisia Europeană a publicat, la 20 aprilie, cifrele provizorii privind accidentele rutiere mortale din anul 2020.

România rămâne ţara din Uniunea Europeană cu cele mai multe accidente soldate cu victime - 85 la un milion de locuitori. Media Uniunii Europene a fost de 42 de decese la un milion de locuitori.

Cunoaşterea şi studierea cauzelor care generează accidentele de circulaţie este esenţială pentru luarea celor mai eficiente măsuri şi adoptarea unor politici optime, pentru evitarea accidentelor de circulaţie şi reducerea consecinţelor acestora.

Potrivit datelor Comisiei Europene, ţara noastră stă cel mai prost, din Uniune, la capitolul investiţii în calitatea drumurilor.

Soluţia care poate fi adoptată pentru reducerea factorului rutier din producerea accidentelor este, în mod cert, dezvoltarea unei infrastructuri eficiente adaptate la nevoile prezente de transport şi, implicit, acordarea unei atenţii financiare deosebite finanţării investiţiilor în sectorul rutier.

România trebuie să investească masiv şi urgent în soluţii pentru siguranţa rutieră şi infrastructură adecvată pentru fiecare tip de mobilitate.

Acestea ar trebui să se regăsească în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, ca elemente strategice.

Dacă sunt corect întocmite, nu necesită nici "remodelare" şi nici "negociere", potrivit spuselor premierului.

Aşa-zisul "draft", depus şi respins, nu are consistenţa necesară pentru a fi implementat până la finalul lunii august 2026.

Infrastructura concentrată numai pe autostrăzi nu reprezintă un obiectiv de parcurs, conform cerinţelor europene.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu este nici sinecură politică şi nici "secret de serviciu".

Fără o analiză competentă şi un consens naţional, România riscă pierderi de fonduri europene de 40 de miliarde, riscând din nou un penibil ultim loc în obţinerea de fonduri.

Vă mulţumesc.

Constantin Bîrcă, deputat ales în Circumscripţia electorală nr. 12 Călăraşi.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.