PSD / R. Paţurcă: Sprijin susţinut pentru legumicultorii români

PSD / R. Paţurcă: Sprijin susţinut pentru legumicultorii români

Legumicultorii vor beneficia de subvenții mai mari, pentru susținerea producției.

„PSD respectă angajamentele electorale şi intensifică sprijinul acordat legumicultorilor. Românii trebuie să poată pune pe masă legume sănătoase, gustoase, româneşti, superioare calitativ oricăror produse de acelaşi fel aduse din import de marile lanţuri de magazine.” a declarat pentru www.arenamedia.ro candidate PSD pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, senatoarea Roxana Paţurcă, preşedinte executive al organizaţiei judeţene psd Călăraşi care a mai adăugat “Măsurile de sprijin implementate până în acest moment şi-au dovedit eficacitatea. Producătorii de roşii, de exemplu, au adus în pieţe tomate de calitate superioară care au putut ajunge pe mesele fiecărui român.”

Guvernul a anunțat că din acest an, producătorii agricoli se pot înscrie şi în programul de susținere a producției de usturoi, programul urmând să se desfășoare pe o perioadă de trei ani, respectiv 2019-2021. Bugetul iniţial, de două milioane de euro, a fost triplat, iar subvenţia a crescut de la 1.000 de euro, la 3.000 de euro la hectar.

brux

Românii trebuie să mănânce produse românești, cu gust autentic, în orice perioadă a anului. “Actuala guvernare, prin vocea domnului preşedinte, Liviu Dragnea, a anunțat o majorare cu 1.000 de euro a subvenției pentru producătorii de roșii, care va ajunge la 4.000 de euro, pentru mia de metri pătrați cultivată, în cazul celor care vor scoate tomatele după data de 1 mai. Și mai mare va fi ajutorul în cazul producătorilor care vor asigura roșii în perioada rece, 1 decembrie – 1 mai, subvenția fiind de 6.000 de euro.” a mai precizat Roxana Paţurcă.

După programul lansat în urmă cu doi ani pentru tomate și denumit „Roșia românească“, acesta se va extinde şi pentru alte şase tipuri de legume. Noile subvenții se vor acorda pentru ardei gras, ardei iute, ardei kapia şi gogoşar, castraveţi şi vinete - unde se vor acorda, la începutul programului, 1.000 de euro pe mia de metri pătraţi cultivați.

Articol comandat de Partidul Social Democrat - PSD

CUI mandatar financiar coordonator: 41190008

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.