PSD / R. Paţurcă: Se elimină inechități pentru aproximativ 600.000 de români!

PSD / R. Paţurcă: Se elimină inechități pentru aproximativ 600.000 de români!

Persoanele fizice pentru care baza de calcul a contribuţiei la sănătate a fost rotunjită la nivelul unui sau, după caz, a 12 salarii de bază minime brute vor beneficia de anularea contribuţiei la sănătate şi a penalităţilor aferente perioadei 1 iulie 2015 - 31 decembrie 2017, a anunţat marţi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

brux

„Asigurările de sănătate sunt opționale pentru persoanele care în perioada 2015-2017 au avut venituri lunare sub nivelul salariului minim brut pe țară sau venituri anuale sub nivelul a 12 salarii minime brute pe economie. Practic, se extinde facilitatea aplicată începând cu 1 ianuarie 2018 și prevăzută în Codul Fiscal pentru această categorie de contribuabili, anulând obligativitatea de plată a contribuției de asigurări de sănătate. Astfel se elimină inechități pentru aproximativ 600.000 de români!” a declarat pentru www.arenamedia.ro candidată PSD pentru alegerile europarlamentare din 26 mai senatoarea, Roxana Paţurcă, preşedinte executiv al PSD Călăraşi care a mai adăugat “În egală măsură se acordă bonficații pentru cei care plătesc anticipat contribuțiile de asigurări sociale de sănătate aferente perioadei 2014-2017. Un milion de persoane pot beneficia de reducerea cu 10% a sumei de plată dacă achită contribuția în primele 60 de zile de la intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență.”

 

Articol comandat de Partidul Social Democrat - PSD

CUI mandatar financiar coordonator: 41190008

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.