Roxana Paţurcă: Mâncare sănătoasă pentru români nu este un simplu slogan pentru PSD

Roxana Paţurcă: Mâncare sănătoasă pentru români nu este un simplu slogan pentru PSD

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici a anunțat, marți, reducerea TVA de la 9 la 5% pentru produsele tradiționale. "Pentru încurajarea consumului de alimente sănătoase și pentru impulsionarea vânzării de produse românești tradiționale, montane, eco, bio sau altele, autorizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Guvernul a decis reducerea la 5% a cotei de TVA pentru livrarea alimentelor, inclusiv băuturi, cu excepția băuturilor alcoolice", a spus Eugen Teodorovici.

 

Măsura vizează încurajarea consumului de alimente de înaltă valoare calitativă, în contextul  statisticilor  îngrijorătoare referitoare la starea de sănătate de populației,  al direcțiilor de acțiune în domeniul sănătății, stabilite la nivel mondial, prin care se susține alegerea de alimente mai sănătoase, precum și dat fiind faptul că cetățenii și consumatorii din România solicită din ce în ce mai frecvent astfel de alimente.

„Mâncare sănătoasă pentru români nu este un simplu slogan, pentru PSD. Reprezintă o convingere politică care se transformă în acțiune și decizie în beneficiul românilor, atât producători cât și consumatori.” a declarat pentru www.arenamedia.ro, candidate PSD pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, senatoarea, Roxana Paţurcă, preşedinte executiv PSD Călăraşi care a continuat “TVA-ul pentru alimente sănătoase scade de la 9 la 5%, prin decizia Guvernului. Se asigură astfel accesul oamenilor la produse sănătoase, de înaltă calitate, tot mai căutate pe piața alimentară, cu beneficii pe termen mediu și lung pentru cetățeni, dar și pentru economie. Este vorba despre anumite categorii de alimente, respectiv produse montane, ecologice, tradiționale, autorizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru care cota de TVA se reduce pe întreg lanțul de distribuție."

În prezent, potrivit prevederilor Codului fiscal se aplică cota redusă de TVA de 9% pentru livrarea alimentelor, inclusiv băuturi, cu excepția băuturilor alcoolice, destinate consumului uman şi animal, animale şi păsări vii din specii domestice, semințe, plante și ingrediente utilizate în prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau înlocui alimentele.

 

Articol comandat de Partidul Social Democrat - PSD

CUI mandatar financiar coordonator: 41190008

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.