PSD Călărași | Samoilă: Conferința județeană de alegeri va avea loc pe 14 septembrie

PSD Călărași | Samoilă: Conferința județeană de alegeri va avea loc pe 14 septembrie

Secretarul executiv al PSD Călărași, Ion Samoilă, a prezentat joi în cadrul unei conferințe de presă calendarul alegerilor din cadrul organizației județene programată pe 14 septembrie. Până atunci vor avea loc adunări generale în cadrul organizațiilor locale. La conferință sunt așteptați 550 de delegați, numărul pe structurile locale fiind stabilit în baza unui algoritm.

“În cadrul Biroului Politic Național din 6 iulie s-a decis organizarea de adunări generale și conferințe județene de alegeri în cadrul tuturor organizațiilor teritoriale din PSD.

După cum știți la noi în județ, înainte de alegerile locale din 2020 au fost mulți care au venit să candideze pe PSD și am mers de atunci într-un interimat.

Este momentul să alegem conduceri locale, orășenești, municipale și județene, prin vot, așa cum se face.

Am așteptat să primim ghidurile pentru desfășurarea adunărilor generale și conferințelor județene și în data de 14 iulie am convocat un Birou Politic Județean în care am prezentat hotărârea care s-a luat la nivel național. Printre altele, am aprobat calendarul de alegeri, componența Birourilor Locale pe care le-am structurat în două componente. Cei care au câștigat alegerile și au performat să aibă o conducere la nivel maxim iar ceilalți, să aibă o conducere mai restrânsă urmând ca în perioada următoare să facem niște upgradări, funcție de cum o să închidem această acțiune de alegeri.

Până acum am avut alegeri la Cuza Vodă, Ștefan Vodă, Dragoș Vodă, Unirea, Jegălia, Borcea, Dragalina și Ștefan cel Mare. Azi urmează Dichiseni și Roseți. În fiecare zi avem 2, 3 adunări generale care au fost programate.

Calendarul a fost înaintat și organizației naționale pentru ca în funcție de disponibilitate, și-au manifestat intenția de a participa la conferințele locale, orășenești, municipale și județene cei din conducerea națională.

Am propus și urmează să primim confirmarea ca la Oltenița adunarea generală să aibă loc pe 4 septembrie, la Călărași pe 7 septembrie iar pe 14 septembrie să se desfășoare conferința județeană.

Am propus până la sfârșitul lunii august să ținem adunările generale în toate organizațiile locale, timp în care am propus și aprobat ca în afară de componența Birourilor Locale, în baza unui algoritm numărul delegaților care să participe la conferința județeană. Aici am ținut cont de numărul de locuitori și de numărul membrilor de partid dar și de rezultatul alegerilor locale. Ne-am propus să ținem conferința județeană cu 550 de delegați și în funcție de rezultate, fiecare să aibă o notă de reprezentare la această conferință.

Tot în cadrul aceluiași BPJ am stabilit ca și dată limită de depunere a intențiilor de candidatură la funcțiile de conducere la nivel județean, să fie sfârșitul lunii august.”, a declarat liderul PSD Călărași, Ion Samoilă.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.