PSD / Al. Chiriţă: Executivul liberal nu cunoaşte diferenţa între eficienţă şi eficacitate

PSD / Al. Chiriţă: Executivul liberal nu cunoaşte diferenţa între eficienţă şi eficacitate

Consilierul local PSD, Alexandru Chiriţă critică maniera de cheltuire a banului public a Executivului Primăriei Călăraşi susţinând că administraţia liberală trebuie să reanalizeze capacitatea profesională a fiecărui angajat în parte în contextul majorării cheltuielilor de personal. Executivul liberal nu cunoaşte diferenţa între eficienţă şi eficacitate, astfel încât am ajuns să ne bucurăm că se mai fac lucruri pe ici pe colo dar, cu un randament al utilizării banului public, foarte scăzut. Aşa cum am mai spus de câte ori am avut ocazia să discutăm, noi, PSD, nu suntem de acord cu politica de cheltuire a banului public pe care o adoptă actuala administraţie a municipiului. Consider că s-au alocat şi se vor aloca în continuare foarte mulţi bani pe zona de personal. Nu putem contesta faptul că resursa umană e foarte importantă şi că oamenii trebuie să fie bine plătiţi dar, cu siguranţă, trebuie reanalizată productivitatea muncii şi capacitatea profesională a aparatului propriu al primăriei. Va trebui eliminat acel mit al „plimbatului hârtiei” prin instituţie iar economiile bugetare le-am putea direcţiona către investiţii, învătământ sau asistenţă socială.” a declarat pentru www.arenamedia.ro Chiriţă care a continuat „Din punctul meu de vedere, situaţia bugetară a municipiului Călăraşi, pe anul 2019, va fi mai grea decât cea din 2018, care oricum a fost destul de dificilă. Vor veni alte „poveri” pe acest buget, în sensul că, prin lege, s-a introdus indemnizaţia de hrană în cuantumul a două salarii minime brute la care se vor adăuga voucherele de vacanţă. Şi atunci bugetul va fi grevat şi de aceste cheltuieli de personal. Cheltuielile de personal vor creşte şi evident că vor trebuie reduse fondurile alocate pentru zona dezvoltare. Repercusiunile se vor vedea, aşa cum s-au văzut şi în anii anteriori.”

În opinia sa, Călăraşiul are nevoie de investiţii masive pentru a recupera cât mai repede decalajul de dezvoltare faţă de alte municipii reşedinţe de judeţ de dimensiuni comparabile. Nu mai este un secret pentru cineva, faptul că oraşul e subdezvoltat şi că necesită investiţii majore pentru următorii 20 de ani ca să ajungem la nivelul „smart-city”, pe care-l propune domnul primar.” a conchis tânărul consilier social – democrat.

 

„Dacă ar fi să dau o notă actualei conduceri a Primăriei Călăraşi pentru activitatea din 2018, cu siguranţă, nu este una de trecere! N-aş vrea să mă pronunţ dar,  în mod cert, nota pentru administraţia liberală este sub nota de trecere.

Alexandru Chiriţă, consilier local PSD

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.