D. Coarnă: La mine era nevoie de un pretext pentru că motive erau suficient de multe ca să mă excludă

D. Coarnă: La mine era nevoie de un pretext pentru că motive erau suficient de multe ca să mă excludă

Deputatul Dumitru Coarnă, desi exclus din grupul parlamentar PSD și propus spre excludere și din partidul sub sigla căruia a obținut mandatul în decembrie 2020, a fost prezent joi în cadrul conferinței de presă desfășurată la sediul organizației județene, prezentând motivele care au condus la înlăturarea sa din rândul social-democraților. Coarnă susține că actuala conducere a PSD avea nevoie doar de un pretext dispunând de multe motive care să-l facă indezirabil.

“Un om politic care nu înțelege diferența dintre pretext și motiv nu are ce căuta (n.r în politică). La mine era nevoie de un pretext pentru că motive erau suficient de multe ca să mă excludă. Practic, au căutat un pretext crezând că în spațiul public o să câștige partidul în raport cu activitatea mea. Începând cu 4 aprilie am înțeles că s-a dispus excluderea mea deși n-am primit nicio comunicare scrisă. Mă gândeam s-o atac în instanță dar nu voi face lucrul ăsta. Știți cum e, dragoste cu sila e viol și n-are sens să mai complicăm lucrurile. Mai ales că țin la organizația de la Călărași și nu vreau să fac rău nimănui de aici. Dl președinte (n.r. Vasile Iliuță) m-a sprijinit și în continuare o să fiu alături de domnia sa. Dacă sunt astăzi în această poziție sunt în mare parte datorită dumnealui.

Eu veneam din altă zonă și nu înțelegeam mecanismele astea politice. (...) Eu am venit ca să demonstrez că se poate altfel. Am încercat să ajung la întrerupător să aprind lumina. Știți cum se spune că unii oamenii luminează când intră în încăpere, alții când pleacă din încăpere. Rămân deocamdată deputat independent. Am mandatul până în decembrie 2024, în această fază nu am nici un proiect. Sunt în zona nealiților, rămân independent. Mă simt extraordinar de bine, mă simt liber. Întotdeauna mi-a plăcut să fiu liber.”, a declarat Coarnă care a continuat “Motivele excluderii? Decizia CCR nr. 55 / 2022 prin care a fost admisă obiecția de neconstituționalitate ridicată de Avocatul Poporului și 51 de deputați. Am fost primul deputat care a semnat cu privire la neconstituționalitatea OG 6 / 2016 în baza căreia SRI a făcut interceptări în mod neconstituțional. Cred că ăsta-i fondul. Când te iei cu SRI e problemă mare (...). Am introdus inițiativa legislativă privind Legea Suveranității unde un capitol extrem de important face trimitere la SRI, cu demilitarizare și cu zona din economie acoperită. O mare parte din firmele noastre din zona economică sunt ale SRI, sunt firme acoperite care, Dumnezeu știe!, câtă evaziune fiscală e acolo.

Am atacat la Curte PL-x 530 / 2021 care prevede transformarea amenzii contravenționale în infrastructură. Deși Constituția spune clar că închisoare nu poate fi decât pe zona penală, se încearcă din nou o șmecherie a la Guvernul PNL-PSD-UDMR să adaugi la Constituție. Am fost singurul parlamentar PSD care în mod public și-a asumat acest lucru în ceea ce privește certificatul COVID. Tot timpul am spus clar, răspicat că voi vota contra introducerii certificatului COVID la locul de muncă. Probabil, și datorită acțiunii mele nu s-a introdus. Am votat pentru moțiunea simplă care privea ministrul Energiei. Am avut discuții aplicate cu privire la energie și am soluții clare din care rezultă o diminuare a prețurilor cu 7, 8% dacă s-ar aplica. Sunt soluții pe care le-am discutat cu oameni de afaceri, cu oameni specializați. Toate lucrurile astea au deranjat.”

Coarnă a mai subliniat că în cadrul PSD "e o ruptură majoră între conducere și electorat. O ruptură fundamentală!”

Pe 31 martie, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că propune excluderea din partid a lui Dumitru Coarnă, după ce acesta, alături de alți 3 parlamentari, s-a întâlnit cu ambasadorul rus la București, Valeri Kuzmin. În aceeași zi, propunerea lui Ciolacu a fost “ratificată” de Consiliul Politic Județean cu 63 de voturi din 64 posibile.

Începând de luni, 4 aprilie, Coarnă nu mai face parte din grupul parlamentar al PSD urmând să activeze ca parlamentar neafiliat. Anunţul a fost făcut, în plen, de liderul grupului PSD de la Camera Deputaţilor, Alfred Simonis.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.