M. Dulce: Stimulăm principiul „Fabricat în România” pentru a produce hrană românească, mai ieftină și mai sănătoasă

M. Dulce: Stimulăm principiul „Fabricat în România” pentru a produce hrană românească, mai ieftină și mai sănătoasă

Preşedintele social – democraţilor călărăşeni, Marius Dulce, afirmă că dezvoltarea industriei alimentare din România trebuie să se realizeze utilizând materiile prime provenite de la agricultorii români, obiectivul major fiind mai multe alimente sănătoase fabricate în România, din producția agricolă obținută din pământ românesc.

„Stimularea producției de alimente se poate realiza utilizând, cu preponderență, materiile prime de la agricultorii români. În acest sens, Partidul Social Democrat propune acordarea de prime agricultorilor români care livrează producția agricolă la fabricile de alimente din România. Prima propusă este de 10% din valoarea produselor agricole procesate în țară. Stimulăm astfel principiul „Fabricat în România” pentru a produce hrană românească, mai ieftină și mai sănătoasă. Totodată, dezvoltăm industria alimentară din România, menținem și dezvoltăm sute de mii de locuri de muncă în acest sector.

Scopul PSD: mai multe alimente sănătoase fabricate în România, din producția agricolă obținută din pământ românesc. Prin această măsură, putem opri cercul vicios în care România vindea ieftin producția agricolă și cumpăra scump alimentele procesate în străinătate. Pe de altă parte, întrerupem circuitul în care exportam producție agricolă de bună calitate și importam alimente de proastă calitate.”, se arată într-un mesaj postat de Dulce pe pagina personală de Facebook.

În opinia sa, România poate deveni unul dintre principalii furnizori de alimente din Uniunea Europeană, cu o valoare adăugată semnificativ mai mare decât cea obținută din exportul de materii prime.

„Având în vedere că la multe produse agricole (cereale, floarea soarelui etc.) producem mai mult decât dublul necesarului de consum, dacă îi stimulăm pe fermieri să proceseze surplusul în România, țara noastră se poate transforma din „Grânarul Europei” într-unul dintre principalii furnizori de alimente din Uniunea Europeană, cu o valoare adăugată semnificativ mai mare decât cea obținută din exportul de materii prime.”, a mai adăugat liderul organizaţiei locale PSD Călăraşi, Marius Dulce.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.