D. Coarnă: Criza e provocată de ministrul Virgil Popescu!

D. Coarnă: Criza e provocată de ministrul Virgil Popescu!

Deputatul PSD, Dumitru Coarnă n-are nici un dubiu declarând și joi, la Călărași, că principalul responsabil de producerea crizei energetice în România care a condus la majorarea exagerată a prețurilor la energie electrică și gaz este chiar ministrul Energiei. De numele liberalului Virgil Popescu se leagă, pe de o parte diminuarea producției de gaz cu circa 20% iar pe de altă parte închiderea firmelor de foraj românești, afectând valoarea investițiilor în noi capacități de producție deși România dispune de astfel de zăcăminte în mai multe zone din țară.

“Traversăm o perioadă extrem de complicată, din perspectivă energetică. O criză majoră, fiecare dintre dumneavoastră aveți facturi și vedeți de câte ori s-a majorat prețul.

În opinia mea, prețul este majorat artificial. Criza e provocată de către ministrul, Dan Virgil Popescu care e în funcție din 2019 până în prezent, deci e ministru cu continuitate.

Am analizat un pic activitatea domnului ministru și am constatat niște lucruri din 2017, 2018 și mergem pe Romgaz care e o companie cu capital de stat, să ne înțelegem. Romgazul producea undeva la 110 mii de MWh iar noi consumam în jur de 115 MWh. Eram aproape de 100%. A făcut omu’ ăsta cum a făcut și am ajuns acum să producem 86 de mii de MWh pe an. A diminuat producția cu aproape 20%. În investiții a făcut un alt lucru. A reușit să închidă majoritatea firmelor de foraj din România. Nu a dezvoltat nicio capacitate de investiții deși România, Slavă Domnului!, este bogată în acest zăcământ. (...) Omu’ nu a făcut nimic. Practic, prin această atitudine a reușit să închidă firmele cu acest obiect de activitate. Acum, dacă vrem să forăm, să zicem, la Buzău, va trebui să venim cu o firmă străină.”, a declarat Coarnă care a mai adăugat că ministrul Popescu e strâns legat de OMV, companie care a izbutit în această perioadă de criză profundă să-și mărească profitul cu 1,5 miliarde de euro, profitând de culoarul creat de Popescu&Co.

“M-am uitat puțin prin declarația sa de avere. Ce să vezi? Acțiuni OMV pe care le și tranzacționează. Soția, 8 stații OMV Petrom. Vizita în Azerbaidjan. Ce să vezi? În delegația României, directorul OMV. Piața speculativă. Cine crește pe piață? OMV. Un milliard și jumătate de euro din această criză creată artificial!

Practic, ce a făcut omul ăsta? Știți cu câți euro ies gazele din pământ, în România? Cu 10 euro MWh! Și-l vindem cu 300 de euro.

Tot timpul ni s-a spus că ANRE, că rușii... Nu, exclus! A încercat în piață o comunicare diversionistă! ANRE, sigur, că are partea sa de vină dar ANRE nu e proprietar al Romgaz. Proprietar e statul român iar cel ce gestionează Romgazul este Ministerul Energiei.”, a mai susținut deputatul Dumitru Coarnă, poate singurul pesedist care a votat miercuri moțiunea de cenzură inițiată de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.