D. Coarnă: A fost circ fără pâine la Congresul PNL din 2021!

D. Coarnă: A fost circ fără pâine la Congresul PNL din 2021!

Circ fără pâine la Congresul PNL 2021, organizat cu 5.000 de oameni în plină pandemie. Legile nu sunt făcute pentru cei care le adoptă.

Deputatul Dumitru Coarnă consideră organizarea Congresului PNL din 25 septembrie, cu participarea a 5.000 de liberali din întreaga ţară, un act de iresponsabilitate majoră, în condiţiile în care Capitala se află în scenariul roşu, după ce rata de infectare a depăşit pragul de 4 la mia de locuitori.

“În lupta pentru şefia partidului PNL, s-a uitat complet de pandemie! În plin val 4, mii de oameni, inclusiv preşedintele Klaus Iohannis, s-au aflat strâns uniţi, la propriu, în sala în care s-a organizat congresul. În loc să fie îngrijorat de încălcarea tuturor normelor de protecţie sanitară şi să poarte mască, aşa cum poartă fiecare copil când merge la şcoală, şeful statului era preocupat de cum a decurs campania la nivel ideologic, criticând faptul că nu a existat o competiţie de idei şi proiecte, ci o luptă prea personală între principalii candidaţi”, a susţinut deputatul PSD.

În condiţiile creşterii alarmante a numărului de cazuri COVID-19, organizarea unui congres politic, cu prezenţa fizică a 5.000 de persoane într-un spaţiu închis, constituie infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor şi ameninţă în mod direct sănătatea publică.

Acestea sunt regulile pentru noi, toţi ceilalţi ! Nu şi pentru PNL! Legile nu sunt făcute pentru cei care le adoptă! Organele abilitate ale statului trebuie să declanşeze urgent o anchetă asupra modului în care membrii guvernului, în frunte cu premierul, au modificat succesiv reglementările în materie, pentru a asigura o aparentă legalitate organizării evenimentului de sâmbătă.

“Nu se justifică decizia Guvernului de a modifica cadrul legal astfel încât evenimentele culturale în spaţii închise, la 50% din capacitate, gen Congresul PNL, să poată fi organizate la o incidenţă mai mare decât cea impusă înainte de declanşarea valului 4 al pandemiei. Stat în stat! Ei fac legile şi tot ei le încalcă! A fost circ fără pâine la Congresul PNL din 2021!”, a subliniat deputatul PSD.

Fac un apel la responsabilitate! După aşa prestaţie lamentabilă, se impune intervenirea de urgenţă şi aplicarea cu fermitate a sancţiunilor legale, ca urmare a desfăşurării acestui eveniment şi sfidării unei ţări întregi !

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.