Al. Rafila: Proiectul privind certificatul verde la locul de muncă a fost prost scris

Al. Rafila: Proiectul privind certificatul verde la locul de muncă a fost prost scris

Deputatul PSD Alexandru Rafila, vicepreședinte al Camerei Deputaților, a declarat că proiectul de lege privind prezentarea certificatului verde la locul de muncă este „prost scris” şi creează multe probleme.

Un grup de specialişti, sub coordonarea Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, a avut joi, 28 octombrie 2021, la sediul central al PSD, consultări cu reprezentanţi ai sindicatelor, în vederea identificării soluțiilor pentru depășirea crizei sanitare în care se află România.

„Eu aș scrie din nou proiectul de lege, pentru că decât să introducem amendamente la un proiect de lege prost scris, mai bine îl scrii din nou. Creează mai multe probleme decât generează soluții, pentru că face câteva lucruri inacceptabile: creează discriminări între diferite categorii sociale, impune plata testelor de către personalul medical, cei care nu doresc încă să se vaccineze și lucrul ăsta nu cred că este suportabil de către sistemul medical în momentul de față. De aceea am și propus un moratoriu”, a declarat Alexandru Rafila, la sediul central al Partidului Social Democrat.

Întrebat dacă ar fi necesar un lockdown în România, Alexandru Rafila a spus: „O să vedem dacă este vorba de un lockdown. Oricum, și dacă este vorba de un lockdown, e un lockdown înțelept, dacă vreți. E foarte important lucrul ăsta. Când am mai avut o astfel de situație, a fost totdeauna nepregătit, anunțat cu foarte puțin timp înainte, și a avut incluse, că lumea de asta respinge această idee, foarte multe măsuri care s-au dovedit nepotrivite. Gândiți-vă doar la limitarea accesului persoanelor vârstnice într-o anumită perioadă a zilei ca să își procure lucrurile necesare. A fost inaplicabil. Sunt multe alte lucruri care nu cred că își mai au rostul, dar trebuie să facem lucrul ăsta împreună cu populația și cu reprezentanții din domeniul social și economic și evident, cu sindicatele”.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.