Ad. Chesnoiu: Vrem să garantăm salariul minim brut pentru sectorul agricol, piscicol și industria alimentară la nivelul de 3000 de lei

Ad. Chesnoiu: Vrem să garantăm salariul minim brut pentru sectorul agricol, piscicol și industria alimentară la nivelul de 3000 de lei

Deputatul PSD Adrian Chesnoiu, preşedintele Comisiei pentru agricultură de la Camera Deputaţilor, a susținut miercuri, printr-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook, că va depune la Parlament un proiect de lege care să garanteze salariul minim brut, în plată, pentru sectorul agricol, sectorul piscicol şi industria alimentară, la nivelul de 3.000 de lei.

“Vrem să garantăm salariul minim brut pentru sectorul agricol, piscicol și industria alimentară la nivelul de 3000 de lei. Depunem în Parlament un proiect de lege care să asigure acest nivel minim de venit pentru cei care lucrează în agricultură. Concomitent, susținem acordarea de facilități fiscale, așa cum este cazul celor din construcții, respectiv: 0 impozit pe salariu, reducerea impozitului din CAS și 0 impozit pe CASS. Peste 300.000 de angajați vor fi beneficiarii direcți ai acestor măsuri.”, a scris Chesnoiu care a mai adăugat că “În curând, din cauza nivelului scăzut al salariilor din industria alimentară, din agricultură și din sectorul piscicol, forța de muncă pe care o mai avem încă la nivel calificat va părăsi România pentru venituri atractive oferite în alte țări. Ne așteaptă încă o criză, a cincea criză, criza alimentară! O spun specialiștii, o spun cei care produc în România. Dacă pentru producătorul român o creștere la gaze de 250% se va raporta în prețul produsului finit la 20% sau 25% și nu va putea negocia sau încasa de la comerciant, atunci cu siguranță calea de ieșire va fi suspendarea activității, trimiterea oamenilor în șomaj. Este momentul să intervenim imediat pentru prevenirea unui alt dezastru!”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.