Vasile Iliuță: Oamenii așteaptă fapte!

Vasile Iliuță: Oamenii așteaptă fapte!

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, a vorbit în interviul de mai jos de principale provocări avute în anul care tocmai se încheie dar şi despre obiectivele de pe agenda publică a anului 2019 şi nu în ultimul rând despre “mutaţiile” realizate în cadrul PSD Călăraşi, principalul adversar politic al PNL, partid pe care-l reprezintă liderul CJ Călăraşi.

 

Domnule președinte, cum a fost anul 2018 pentru administrația județeană? 

A fost unul al încercărilor de tot felul. Al căutărilor continue a surselor de finanțare pentru ceea ce am promis călărășenilor. Să știți ca nu e ușor. Oamenii așteaptă fapte, dar nu ştiu că în spatele unui proiect stau documentații, licitații, acte de proprietate, contestații care întârzie demararea unui lucru bun. Nu ne dărâmă întreaga procedură. Din contră, avem o echipă experimentată care știe ce are de făcut şi am convingerea că după tot acest zbucium ne putem bucura de toate proiectele aflate pe agenda mea. 

Știm că este o muncă susținută...

Da, asa este. Se lucrează susținut pentru că îmi doresc ca la finalul mandatului să las “moştenire” o comunitate mai dezvoltată din toate punctele de vedere. 

Vă implicaţi în toate sferele. Care este proiectul dumneavoastră de suflet? 

N-aş putea pune pe un piedestal unul singur. Toate sunt importante pentru călărășeni. Portul şi promenade - locuri frumoase, mirifice pentru zona noastră, dar lăsate în paragină, Prefectura - o bijuterie arhitecturală pe care cu greu am luat-o în administraţie şi la care încă se lucrează, spitalul - anveloparea clădirii, extinderea corpului B, blocul operator nou, iarăși o mare provocare pentru noi. Știm cu toții cum a arătat Spitalul Județean. Saloane pline de gândaci, toalete insalubre, secții nemodernizate. Acum spitalul a evoluat. Am dotat secțiile cu aparatură medicală, sala de operații este dotată cu echipamente de ultima generatie. 

Lucrul cel mai important este că avem medici..

Avem, domnule Câju. Am făcut tot ce mi-a stat în putință ca medicii să rămână. Îmi păstrez un obicei în a mă întâlni cu dumnealor pentru a le afla problemele. Numai așa cunoști îndeaproape ce înseamnă un sistem sanitar. Eu vreau ca fiecare pacient să fie tratat corespunzător, cu atenția cuvenită și pot spune că actualul corp medical face acest lucru.

Pe plan politic, sunt mișcări de trupe. Se schimbă președinți. Ca om politic care ati văzut multe, cum le-ați comenta? 

Indiferent ce mutare ar face PSD-ul, PNL ul rămâne câștigător la Călărași în alegerile locale. În tabăra adversă a fost schimbat liderul, poate vine cu un suflu nou în organizație. Eu îl astept pe Iulian Iacomi  la o masă a rezolvării problemelor comunității care nu sunt deloc puține în județul nostru. 

Așteptați o atitudine anume din partea noului lider?

Aștept o opoziție constructivă pentru cetățeni și dezbaterea proiectelor pe care le avem la nivel de Consiliu Județean cu responsabilitatea și respectul pe care le datorăm celor ce ne-au votat.

Mulţumesc

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.