PNL / C. Corbu: În partid, s-a decis ca fiecare comunitate să primească bani în funcţie de numărul de locuitori

PNL / C. Corbu: În partid, s-a decis ca fiecare comunitate să primească bani în funcţie de numărul de locuitori

Împărţirea sumelor din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, în cuantum de 936 de mii, la nivelul judeţului Călăraşi, a stârnit discuţii aprinse în cadrul şedinţei Biroului Permanent Judeţean al PNL Călăraşi, desfăşurată marţi seară. Primvicepreşedintele, Constantin Corbu, a declarat a doua zi, miercuri, că s-a decis până la urmă ca fiecare localitate condusă de primari PNL să primească sume în funcţie de numărul de locuitori pe care-i are urmând ca de anul viitor împărţirea banilor să se facă după o serie de crietrii care au fost stabilite şi acceptate de membrii Biroului. „Am înţeles că s-a ţinut cont de părerea mea. Principiul pe care l-am invocat a fost acela ca fiecare cetăţean al acestui judeţ să primească acceaşi sumă. Fiecare comunitate are necesitatea dezvoltării dar pe cap de locuitor. Eu consider că municipiul Călăraşi are nevoie de bani. Eu nu am acest principiu comunist de a face toate localităţile la fel. Avem nevoie de un municipiu reşedinţă de judeţ reprezentativ, de oraşe puternice, de comune dezvoltate şi nu era cazul înainte de Crăciun să alegem alte criterii” a spus Corbu care a continuat „Am afirmat întotdeauna şi mi s-a admis propunerea să facem criterii astfel încât să-i penalizăm pe cei care nu-şi încasează impozitele şi taxele şi astfel nu-şi „uzează” din voturi. Am stabilit o serie de criterii cum ar fi cofinanţarea la proiectele europene, gradul de încasare a impozitelor şi taxelor, numărul locuitorilor, suprafaţa, aportul la munca politică, pe care le vom pune în aplicare începând din 2019 în vederea împărţirii sumelor provenite de la Consiliul Judeţean. În cadrul acestei instituţii, PNL deţine politic un procent de 70% iar suma care va reveni partidului în virtutea acestui procent va fi împărţită potrivit criteriilor acceptate”

Astăzi în cadrul unei şedinţe extraordinare de plen va fi pusă în discuţia consilierilor judeţeni spre validare şi „propunerea” de împărţire a sumelor provenind din cotele defalcate din impozitul pe venit către unităţile teritorial - administrative

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.