Solicitare disperată!

Solicitare disperată!

Valentin Barbu nu vrea să accepte, sub nicio formă, că a pierdut competiția pentru președinția Consiliului Județean Călărași. Candidatul Alianței de tristă amintire PNL+USR a depus marți o contestație la Biroul Electoral de Circumscripție Călărași (atât la nivel de municipiu cât și de județ) solicitând, nici mai mult, nici mai puțin decât “renumărarea și verificarea buletinelor de vot (neutilizate, valabil exprimate și nule) pentru alegerea primarului municipiului Călărași, a membrilor Consiliului Local Călărași, a președintelui Consiliului Județean Călărași precum și a membrilor Consiliului Județean Călărași” în prezența sa, “în calitate de candidat”.

Dacă n-ar fi de rău, să fiți sigur că e de plâns! Dl Barbu s-a trezit, tot cu lacrimi în ochi, a doua zi după alegeri să ceară BEC-ului județean să scormonească prin sacii cu buletinele de vot visând la cai verzi pe pereți, deși Legea 115 din 19 mai 2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali precizează la art. 95 și 96 că “dosarele care cuprind procesul – verbal, contestațiile formulate, precum și buletinele de vot nule și cele contestate se sigilează, se ștampilează, se transportă sub paza personalului structurilor Ministerului Afacerilor Interne și se predau biroului electoral de circumscripție de către președintele biroului electoral al secției de votare, în cel mult 24 de ore de la încheierea votării.” Deci, târziu, chiar foarte târziu! Dar nu contează!

În al doilea rând, dl Barbu, PNL-ul n-a avut oameni în secțiile de votare, în BEC? De ce n-au semnalat la momentul respectiv “iregularitățile”, invocate acum de dumneata? De ce n-au contestat atunci inclusiv legalitatea întocmirii procesului verbal de constatare a alegerilor?

Disperarea e maximă și din punct de vedere uman, eu vă înțeleg. Dar politic, nu! În ciuda faptului că ați intrat în alegeri susținut de o mașinărie de vot mult mai bună decât a PSD-ului, v-ați clasat finalmente sub Vasile Iliuță la o distanță de 5.175 de voturi. Nu 50, nu 500 ci peste 5000 de voturi!

De ce n-ați contestat, de pildă, alegerile pentru CJ la Modelu? Sau la Borcea? Sau la Jegălia? Sau la Lehliu Gară? Pentru că sunt fiefuri liberale unde ați obținut rezultate pe măsura așteptărilor, e limpede că nu aveți nimic de obiectat! Și Călărașiul a fost duminică administrat de un primar PNL. Ba chiar în persoana șefului dumitale de partid care avea tot interesul să-și conserve mandatul! Dar a ieșit prost pentru că votul de duminică, domnule Barbu, a fost, mai întâi de toate, anti-Drăgulin, anti-Filipescu, ultimul fiind susținătorul dvs. nr.1.

Gestul de astăzi, deranjându-i inutil pe cei de la BEC, trădează nu doar disperare ci și multă ignoranță. Măcar ar fi trebuit să fiți la curent cu prevederile legale în vigoare dacă nu și cu așteptările călărășenilor (peste 10 mii), sătui de tot “binele” făcut de PNL în ultimii 8 ani, mai ales!

Legea 115 din 19 mai 2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali

Articolul 95

(1) În timpul operațiunilor de votare, de deschidere a urnelor, de numărare și totalizare a voturilor, precum și de înregistrare a rezultatului votării în procesele-verbale se pot face întâmpinări cu privire la aceste operațiuni.

(2) Biroul electoral al secției de votare hotărăște de îndată asupra întâmpinărilor formulate.

(3) Împotriva soluției date cu ocazia rezolvării întâmpinării se pot formula contestații în scris. Contestațiile se prezintă președintelui biroului electoral al secției de votare, care eliberează depunătorului o dovadă de primire.

Articolul 96 (1) Pentru consiliul local, pentru consiliul județean, pentru primar, respectiv pentru președintele consiliului județean, se întocmește câte un dosar care cuprinde: procesul-verbal și contestațiile formulate, precum și buletinele de vot nule și cele contestate. Dosarele se sigilează, se ștampilează, se transportă sub paza personalului structurilor Ministerului Afacerilor Interne și se predau biroului electoral de circumscripție de către președintele biroului electoral al secției de votare, în cel mult 24 de ore de la încheierea votării. Președintele biroului electoral al secției de votare trebuie însoțit de cel puțin 2 membri ai biroului, stabiliți prin tragere la sorți de către președinte.(la 04-06-2019, Alineatul (1) din Articolul 96 , Sectiunea 1 , Capitolul IV , Titlul I a fost modificat de Punctul 24, Articolul I din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 40 din 3 iunie 2019, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 446 din 04 iunie 2019 )(2) Predarea dosarelor se face pe bază de proces-verbal.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.