PNL / Unitate? Nici n-a fost, nici n-o să fie!

PNL / Unitate? Nici n-a fost, nici n-o să fie!

Trebuie să admiteţi şi voi, cei care nu mai credeţi demult în poveşti cu feţi – frumoşi, că nu în fiecare zi sunteţi răsfăţaţi cu o astfel „de capodoperă” foto precum cea de sus, pe care am „găsit-o” pe pagina oficială de facebook a preşedintelui PNL Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, primarul în exerciţiu al municipiui reşedinţă de judeţ. Ea şi alte vreo 4-5 bucăţi sunt însoţite şi de un mesaj siropos care conţine, totuşi, un cuvânt cheie: „unitate”! Începutul de an 2019 este marcat de unitatea Partidului Național Liberal la nivel județean. A trecut vremea orgoliilor, suntem uniți și o vom demonstra în cele două evenimente electorale care ne așteaptă în acest an, dar și anul viitor. Le mulțumesc tuturor colegilor liberali pentru maturitatea politică de care au dat dovadă.”, aşa sună mesajul postat de Drăgulin. Emoţionant, nu?

Fotografia sugerează orice dar nu şi…invitaţia la unitate. E ca şi cum i-ai vedea, acum, la aceeaşi masă pe George Chiriţă, Ciprian Pandea şi Iulian Iacomi, la PSD!

De la stânga la dreapta, eu văd mai degrabă viitorul, prezentul şi trecutul PNL. Cât despre unitate…să fim serioşi! Nici n-a fost, nicio n-o să fie!

E greu ca un om cu scaun la cap să mai creadă că de vineri, 18 ianuarie de la ora 13.02 minute (data postării!) s-a instaurat concordia în cadrul PNL, asta după ce, de vreo 2 ani de domnie a lui Drăgulin, datul la gioale şi înjurăturile de prin ziare şi de pe facebook dintre ei au devenit o regulă. Chiar Drăgulin, ditamai prezidentu’, devenise la un moment dat subiect de băşcălie, “poziţie”, desigur ingrată, care-l adusese în pragul disperării. În vreo 2-3 rânduri, l-au adus şi pe Orban la Călăraşi, cu gândul să mai limpezească din lături dar nici Şică Mandolină n-a reuşit să facă o treabă de nota 10!

Acum, aşa ca după un hocus – pocus, Drăgulin, cu înţelepciunea-i proverbială, vorbeşte de lucruri sfinte, transmiţându-le naivilor din partid că “a trecut vremea orgoliilor”, că “suntem uniţi”, că “maturitatea politică” a învins…Vorbe!

Dacă tot se face trimitere la “unitate”, sentiment care a învăluit subit partidul, nu-i limpede de ce de la o vreme lipseşte de la ”masa mare” celălalt primvicepreşedinte, Gheorghe Dobre, primaul localităţii Modelu. Între noi fie vorba, omul nu-i ocupat ci doar supărat, susţinând în rândul prietenilor că vrea chiar să renunţe la “privilegiul” de a mai ocupa o astfel de “demnitate” în partid. Pentru Drăgulin, pasul făcut în spate de Dobre poate că nu-i un capăt de ţară dar e un semnal că partidul e în continuare “dezbinat” iar orgoliile sunt tot acolo, la locul lor, neclintite!

Pentru Drăgulin, “unitatea” e un cuvânt pe care-l suportă doar hârtia sau facebook-ul. Singurul adevăr din cele spuse mai sus e acela că partidul se află, într-adevăr, în faţa a două examene electorale pe care Drăgulin nu şi le permite să le mai piardă ca alegerile parţiale de acum 2 ani de la Lehliu Gară şi Unirea. De data asta, se joacă chiar funcţia de preşedinte pe care şi-a dorit-o enorm, crezând că astfel, el, elevul îşi va putea depăşi profesorul, adică pe Filipescu. Şi pentru asta, nu-l doare gura să vorbească de lucruri mari punând presiune pe adevăraţii “grei” ai partidului. Nu sunt sigur că a fost şi ascultat!

În altă ordine de idei, întreb, aşa, pentru prieten, dacă pentru sala care a găzduit atâtea şedinte de partid în ultima perioadă, Primăria a încasat contravaloarea chiriei. Sala, după cum ştim cu toţii, e a Primăriei, nu şi “sufrageria” PNL unde Drăgulin îşi invită rudele politice de la ţară ca să pună…judeţul la cale! Tot se plângea ‘mnealui, mai alaltăieri, că Primăria n-are bani din cauza Guvernului Dăncilă!

pnlunitate2

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.