PNL / Viorel Ivanciu: Fac echipă bună cu primarul Drăgulin

PNL / Viorel Ivanciu: Fac echipă bună cu primarul Drăgulin

Liderul organizaţiei judeţene PNL Călăraşi, Viorel Ivanciu a organizat joi la prânz o inedită întâlnire cu media locală anunţând că îl va susţine „necondiţionat” pe actualul primar al municipiului reşedinţă de judeţ dacă acesta îşi va anunţa candidatura pentru cel de-al 3-lea mandat în fruntea Executivului călărăşean adăugând că în cazul în care Dan Drăgulin va face un pas în spate, îşi va asuma rolul de candidat al Partidului Naţional Liberal în locul acestuia. „În situația actuală, consider că interesele partidului sunt mai importante decât cele personale şi atunci obiectivul meu, în calitate de lider al organizaţiei municipale Călăraşi, cea mai mare din judeţ, este să contribui la fortificarea echipei Partidului Naţional Liberal pentru a câştiga bătăliile electorale care se profilează încă din acest an şi mă refer la alegerile europarlamentare din mai, respectiv prezidenţiale din noiembrie. Am fost, sunt şi voi rămâne în echipa care s-a dovedit de atâtea ori câştigătoare a PNL Călăraşi. Voi fi alături de primarul, Daniel Drăgulin, aşa cum din 2012 formăm o echipă, dar şi de toţi ceilalţi liberali care-şi doresc ca PNL să rămână prima forţă politică din municipiu şi din judeţ. Dacă Daniel Drăgulin, primarul în funcție și președintele organizație județene  PNL Călărași dorește să continue parcursul politic și va candida pentru un nou mandat, îl voi urma și-l  voi sprijini necondiționat. Dacă nu va candida, cu siguranță voi face pasul în față, solicitând călărășenilor  încrederea și sprijinul dumnealor.” a declarat Ivanciu, susţinut în cadrul conferinţei de presă de senatorul, Răducu Filipescu, vicepreşedinte al organizaţiei judeţene, Alina Jipa şi Florin Drăgan, lideri ai organizaţiei municipale PNL Călăraşi.

Consilier local în mandatul 2012-2016, Viorel Ivanciu a devenit după alegerile din iunie 2016 viceprimar al municipiului.

 

Viorel Ivanciu / Cinci priorități majore

1. Creșterea calității serviciilor municipale în condițiile creșterii transparenței  consumului   de resurse publice

Un management transparent al resurselor publice la nivelul decidenților locali (de multe ori un cost ridicat pentru un serviciu se justifică prin calitate sporită / investiții consistente și vizibile) dar și un comportament civic corespunzător în comunitatea noastră va duce fără doar și poate la creșterea calității serviciilor municipale.

2. Îmbunătățirea disciplinei si respectării  legii cu privire la utilizarea domeniului public  ,disciplina urbanistică și disciplina în construcţii

Vom continua acțiunile începute, vom explica mai bine și vom întări parteneriatul cu cetățenii pentru un oraș mai frumos și funcțional.

3. Introducerea tehnologiilor inteligente în administrarea și managementul politicilor publice și serviciilor municipale.

Nimic nu este posibil în viitor dacă comunitatea noastră nu va introduce și utiliza tehnologiile inteligente în toate domeniile. De aceea voi pleda de fiecare dată pentru introducerea și utilizare tehnologiilor digitale în administrația locală, în managementul serviciilor municipale ca bază pentru creșterea eficienței și  îmbunătățirea continuă a calității lor.

4. Îmi reafirm dorința de a angaja politici mai deschise, mai responsabile și mai eficiente, de a promova transparenta instituționala și decizională, de a încuraja participarea civică la viața publică și folosirea noilor tehnologii în administrație. Demersurile sunt menite să îmbunătățească încrederea cetățenilor, mediului de afaceri și societății civile în autoritățile publice locale. Asta înseamnă parteneriat public-privat.

Parteneriatul public-privat reprezintă o modalitate relativ nouă a gestiunii delegate a serviciilor publice.

Conceptul de parteneriat public-privat exprimă o modalitate de cooperare între o autoritate publică şi sectorul privat, respectiv organizaţii neguvernamentale, asociaţii ale oamenilor de afaceri ori companii, pentru realizarea unui proiect care produce efecte pozitive pe piaţa forţei de muncă şi dezvoltarea locală. Deci problemele majore de interes comunitar pot fi abordate eficient în cadrul creat de parteneriatul public-privat.

Avantajele parteneriatului public-privat:

a. posibilitatea optimizării calităţii serviciilor publice, prin aporturile partenerilor privaţi care vin cu soluţii noi la preţuri scăzute;

b. degrevarea bugetelor publice de unele cheltuieli induse de asigurarea unor servicii, prin transferul acestora către zona privată, unde există soluţii inovatoare; c. compensarea lipsei de strategie şi inovaţie specifică sectorului public;

c. crearea unor oportunităţi de afaceri pentru sectorul privat.

5. Vreau ca lucrurile să se miște în interesul comunității.

Acțiunile mele nu au ca finalitate votul sau funcția, au ca obiectiv să facem ca  lucrurile să se miște. Toate acestea pot fi posibile doar printr-un efort al tuturor călărășenilor într-un parteneriat continuu.

                                                                      

 

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.