PNL / Drăgulin şi “opoziţia". Din partid!

PNL / Drăgulin şi “opoziţia". Din partid!

A trecut vara, ba chiar şi o bucăţică din toamnă şi n-am văzut până acum, pe nicăieri, vreun sondaj sa măcar vreo cifră – procent, scursă pe surse în spaţiul public care să surprindă „potenţialul” electoral al primarului liberal, Dan Drăgulin, cu circa un an înainte de alegeri. Sper să nu mă înşel dar propaganda a tăcut în tot acest răstimp deşi ar fi putut să-l umfle în pene pe Drăgulin după succesul fulminant obţinut de PNL la europarlamentare cu el în frunte. Imaginaţi-vă că fără un conducător strong, ca el, liberalii n-ar fi putut să treacă primii linia de sosire în Călăraşi şi judeţ.

Sunt sigur doar că DSD e tot acolo în vârf, cu un procent plasat undeva aproape de 50% iar dacă mai trecem în contul său şi finalizarea în perioada următoare a celor două mari investiţii din infrastructură stradală care vor aspira în jur de 180 – 200 de miliarde de lei vechi, bani exclusiv din împrumuturi pentru care vom plăti dobânzi ameţiotoare, e clar ca lumina zilei că succesul la locale e asigurat încă de pe acum.

În faţa unei astfel de „evidenţe”, putem să râdem, să glumim dar nu să părăsim şi incinta.

Din păcate, la 30 de ani de la revoluţia din decembrie ’89, am ajuns să ne mâncăm amaru’ tot cu un fost comunist care a slujit PCR-ul chiar din interiorul său. Bănuiesc că lupilor tineri din partid care au ales, de bună voie doctrinar „dreapta”, deşi mulţi dintre ei, ridică lunar un salariu frumuşel de la stat, nu le pică chiar atât de bine situaţia dată. Nu? E drept, n-am văzut şi nici n-am auzit pe vreunu’, mârâind ceva în sensul ăsta. Din sculare până-n culcare sunt cu “ciuma roşie” în gură dar n-au nicio problemă cu comuniştii din curtea proprie!

Pe de altă parte, cu ce-or fi greşit călărăşenii ca şi după 30 de ani de la căderea comunismului, să aibă de-a face, la vârful administraţiei publice locale, tot cu un slujbaş al său? E liberal el acum, dar să nu credeţi că prima dragoste se uită atât de uşor!

Dar ceea ce „frizează” cu adevărat peisajul politic local, este că DSD, cu aproape un an înainte de alegeri, nu are contracandidaţi reali. Toţi sunt pe hârtie, ascunşi prin sertare. După 2 mandate făcute praf, observăm că nu e nimeni în stare să-l facă praf pe DSD.

Dacă facem un tur de orizont prin partide, îmi veţi da dreptate.

În PSD, partidul care mănâncă opoziţie pe pâine neagră din 2004 încoace, priorităţile sunt altele. Acolo încă se caută candidatul care cel mai probabil să iasă şi de data asta pe 2. Agenda lor pare ruptă de realitate iar obiectivele politice sunt sublime însă lipsesc cu desăvârşire. Nimeni nu pare dispus să-şi asume o poziţie tranşantă faţă de Drăgulin şi mandatele sale pline de promisiuni neonorate!

Alianţa 2020 USR – PLUS vede tot pe Facebook dar n-are de gând să-i facă vreun reproş lui Drăgulin. Poate dacă ar fi reprezentat „ciuma roşie”, risca să intre pe ţeavă. Aşa...Liderii pluserişti par legaţi de mâini şi picioare, fie pentru că au contracte cu „statul”, fie pentru că sunt rude cu...liberalii de la vârful PNL. Deci numai de înjurături n-au ei chef în această perioadă.

PRO România? Nu, mai bine lasă.

ALDE? Nici vorbă!

Şi atunci ce ne mai rămâne pe masă? Păi, tot PNL. Ei, bine, DSD s-a pricopsit cu o „opoziţie” chiar în cadrul partidului pe care-l conduce din primăvara anului 2017 încoace. Sunt cel puţin 2 lideri în PNL care îmbrăţişează ideea realizării unui sondaj, semn că ei dar şi mulţi alţii din partid nu sunt de acord cu o nouă susţinere pentru Drăgulin. Chiar şi „şeful” lui DSD, Răducu Filipescu nu e convins de potenţialul actualului primar, susţinând că undeva la începutul anului viitor va comanda în nume propriu un astfel de sondaj care-i să-i confirme sau nu suspiciunile. Sigur că pe cei doi îi leagă un trecut „glorios” în toate, însă în faţa unui potenţial dezastru, Filipescu va alege raţiunea şi nu „prietenia”! Din fericire, nu mai e mult până atunci.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.