PNL / Corbu: Avem nevoie ca acest judeţ să fie băgat în seamă!

corbu la masaSâmbătă şi duminică se vor desfăşura la Bucureşti lucrările Congresului PNL la finele căruia va fi stabilită noua conducere centrală a partidului. Sunt aşteptaţi 5000 de delegaţi, organizaţia judeţeană PNL Călăraşi fiind reprezentată de circa 150 de membri. Voturile acestora vor fi împărţite între Ludovic Orban, susţinut cu precădere de vechii liberali şi Cristian Buşoi care va avea sprijinul foştilor pedelişti. Primvicepreşedintele Constantin Corbu consideră că, în urma alegerilor din weekend, organizaţia judeţeană PNL Călăraşi va trebui să câştige o poziţie mult mai vizibilă în faţa liderilor centrali ai partidului, deşi potrivit rezultatelor ultimelor alegeri din 2016 s-a clasat pe locul 4 pe ţară într-un top intern al partidului.Cred că avem nevoie ca acest judeţ să fie băgat în seamă. El nu este băgat în seamă la Bucureşti cu toate că această culoare galbenă încă persistă în judeţul Călăraşi. Şi aşa trebui să rămână. Nu ştiu, va fi greu, va fi uşor, vom vedea. Depinde şi de măsurile pe care adversarii politici importanţi, şi mă refer în primul rând la PSD-ul, le vor lua. a spus Corbu.

Duminică, 18 iunie, în cadrul Consiliului Național din 18 iunie vor fi aleși cei 4 prim-vicepreședinți, 16 vicepreședinți și 16 membri ai Biroului Executiv, trezorierul PNL, precum și membrii Comisiei de Arbitraj și ai Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori. PNL Călăraşi propune 3 nume pentru Biroul Executiv. Pentru funcţiile de vicepreşedinte vor candida senatorul Răducu Filipescu şi preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă iar noul şef al PNL Călăraşi, Dan Drăgulin pentru o funcţie de membru. Corbu a comentat modul în care vor vota colegii săi spunând “Vasile Iliuţă şi-a exprimat sprijinul pentru Buşoi iar Daniel Drăgulin, alături de o mare parte din primarii şi membrii BPJ, pentru Orban. Consider că nu-i frumos să joci la două capete dar indiferent cine ar câştiga, pe o linie sau alta, cineva va face parte din conducerea PNL-ului.

 

Întrebat cine va câştiga dintre Ludovic Orban şi Cristian Buşoi, primvicepreşedintele Corbu a declarat „N-aş putea să anticipez voinţa celor 5 mii de votanţi. Este un Congres mare, cu un număr foarte mare de votanţi. E greu să estimezi câştigătorul! Cred că va conta discursul celor doi. În funcţie de ceea ce vor spune, oamenii îşi mai pot schimba poziţiile. Nu pot să dau un pronostic.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.