Europarlamentarele lui Drăgulin!

Europarlamentarele lui Drăgulin!

Alegerile europarlamentare din 26 mai nu sunt „cruciale” doar pentru Iulian Iacomi şi Roxana Paţurcă, noul tandem conducător al PSD Călăraşi ci şi pentru Daniel Ştefan Drăgulin, „farul călăuzitor” al PNL Călăraşi. Dacă primii doi vor să confirme încrederea acordată recent de conducerea centrală a partidului, ultimul are o misiune pe cât de importantă pe atât de ingrată. Drăgulin a contabilizat deja câteva „restanţe” faţă de Centru generate după eşecurile suferite la parţialele din urmă cu doi ani de la Lehliu Gară (culmea, chiar fieful lui Iacomi!) şi Unirea, acolo unde candidaţi propuşi de Drăgulin şi susţinuţi de marele popor galben au fost sublimi dar s-au clasat, fiecare, pe locul 2, după cei ai PSD-ului. Imaginaţi-vă că un alt pas greşit ar putea să-l zdruncine serios pe liderul traseist din fruntea PNL Călăraşi care de-a lungul timpului a mai deţinut carnet de membru la PCR, PUR şi UNPR.

Drăgulin a fost „hirotonisit” preşedinte al filialei judeţene PNL Călăraşi pe 27 aprilie 2017, profitând din plin de valul de favorabilitate alimentat chiar de la Centru. A candidat de unul singur, fiind acceptat de toţi greii partidului începând cu Iulian Dumitrescu şi terminând cu Răducu Filipescu şi Vasile Iliuţă. Cum să ieşi pe locul 2, susţinut, până la urmă, de o triadă atât de puternică?!

În cei doi ani de mandat domn’ profesor doctor, Daniel Ştefan Drăgulin, n-a câştigat nimic în plan politic, electoral. “Parţialele” din 11 iunie 2017 au devenit o pată neagră pe CV-ul său politic care a prins viaţă chiar înainte de ’89. Pendulând haotic prin partid pe care nu-l “stăpâneşte” nici astăzi, aşa cum o făcea odinioară RGF, Drăgulin se află în faţa unui examen cu adevărat “crucial”.

Frisoanele sale sunt corecte, corespunzătoare! Întrebarea e simplă: Va reuşi oare să repete performanţa partidului, la nivel judeţean, din urmă cu 5 ani? Ca şi Răducu Filipescu, şi el stă cu fundul pe un partid mastodont, populat cu zeci de primari şi sute de consilieri locali şi judeţeni. În plus, moştenirea primită de la Filipescu include şi conducerile Consiliului Judeţean, respectiv Primăria Călăraşi, ambele „gălbejite” în întregime.

După părerea mea, cifrele obţinute de Filipescu în 2014, adică 30.394 de voturi, însemnând 34,93%, îi dau insomnii lui Drăgulin.

În schimb, la nivel municipal, cifrele din urmă cu 5 ani, au fost, realmente, dezastruoase. Şi ce să vezi?! Organizaţia municipală PNL Călăraşi era condusă chiar de... Daniel Ştefan Drăgulin şi pe atunci primar în funcţie. Doar 3714 călărăşeni au fost seduşi de lista propusă de PNL. Principalul rival politic, PSD a obţinut, în schimb, 6099 de voturi. Clar, ca lumina zilei, o înfrângere mai degrabă usturătoare pentru Drăgulin&Co!

După 5 ani, din nefericire pentru el, astrele îi sunt din nou nefavorabile. La nivel de judeţ există o serie de primari (poate vreo 10-15 la număr!) care nu-l ascultă şi în plus nutresc şi un soi de furie faţă de Centru. Faptul că Orban&Co s-au opus Codului Administrativ care includea şi o indemnizaţie pentru primari, i-a cam înfuriat pe aceştia, până la urmă „albinuţele” din teritoriu care aduc voturile pentru „trântorii” de la Centru.

La nivel local, călărăşenii i-ar putea da cu flit PNL-ului, nu că ar fi musai deranjaţi de istericalele lui Rareş Bogdan sau de minciunile lui Sică Mandolină ci pentru că s-au cam săturat de „faţa” oraşului schingiuit pur şi simplu de Drăgulin care taie şi sparge pe datorie. Şi suma nu-i deloc neglijabilă! Iar ultima scrisoare trimisă cetăţenilor care conţine numai vorbe goale are toate şansele să strice fiesta, plănuită pentru duminică seară alături de slugoii săi preferaţi.

Şi pentru că socoteala de la partid, nu se va potrivi cu cea din stradă, Drăgulin nu va ezita să identifice şi ţapii ispăşitori ca să-şi justifice potenţialul eşec. Desigur în capul listei tronează Vasile Iliuţă, şeful Consiliului Judeţean, cel „vândut” PSD-ului. De altfel, a avut grijă să-l înfiereze pe Iliuţă, picurând venin în urechile boşilor din Modrogan. Probabil că mai sunt şi acolo câţiva „slabi de îngeri” care mai cred în „bârfele” lui Drăgulin.

Pe 26 mai nu se joacă şi soarta lui Drăgulin dar un scor nefavorabil i-ar putea strica planurile de vacanţă.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.