L. State: Ministrul Toader are pe mai departe susţinerea ALDE. PNL şi USR s-au făcut de râs

L. State: Ministrul Toader are pe mai departe susţinerea ALDE. PNL şi USR s-au făcut de râs

Moţiunea simplă intitulată "Tudorel Toader şi PSD - ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie", iniţiată de 91 de deputaţi PNL şi USR, a fost dezbătută marţi în plenul Camerei Deputaţilor, însă miercuri a fost suspendată din lipsă de cvorum.

 

Liviu Dragnea a avut o prima reacţie după ce PSD a decis să nu participe la votul moţiunii împotriva lui Tudorel Toader. „Am luat decizia, în primul rând, să le dăm şansa celor din opoziţie să arate că au suficiente voturi să-şi treacă moţiunea aceea simplă. PSD nu îşi reglează problemele cu un ministru cu mâna opoziţiei. Nu putea vota niciun PSD-ist un asemenea document, care e plin de minciuni. La o dată ulterioară se va discuta despre această moţiune. Trebuie să avem o discuţie în coaliţie, după ce se întoarce doamna prim-ministru, în legatură cu domnul ministru Tudorel Toader. Există o stare de nemulţumire, pe care nu avem de gând să o ascundem, în rândul parlamentarilor şi nu numai, care trebuie lămurită săptămâna viitoare într-un fel sau altul”, a spus liderul Camerei Deputaţilor.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi că formaţiunea sa nu-l va susţine pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în cazul moţiunii simple îndreptate împotriva sa şi că parlamentarii Uniunii îl vor sancţiona prin vot.

 

“Concluzia zilei a fost una simplă: opoziţia nu are majoritate pentru a-şi duce la capăt un proiect pe care îl iniţiază. Fără prezenţa parlamentarilor puterii, cei din opoziţie au fost incapabili să aibă cvorumul de şedinţă necesar.” a declarat pentru www.arenamedia.ro liderul ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a continuat “Practic, PNL şi USR s-au făcut de râs prin această moţiune simplă. Nu au fost capabili să aibă oameni în sală pentru a vota moţiunea. De la USR au lipsit aproape jumătate din deputaţi, de la PNL au lipsit peste 10 deputaţi, ceea ce dovedeşte că de fapt ei fac doar jocuri politice dacă nu vin nici măcar ei să-şi susţină moţiunea. Este o dovadă a iresponsabilităţii celor din PNL şi USR, care produc moţiuni pe bandă rulantă, lipsite de argumente, lipsite de orice susţinere.

State a mai precizat că parlamentarii ALDE nu au participat la votul moţiunii adăgând că ministrul Tudorel Toader se bucură în continuare de susţinerea liberalilor şi democraţilor. “Grupul ALDE nu a participat la votul moţiunii simple, dar noi ne reafirmăm clar opţiunea împotriva acestei moţiuni. De ce? Pentru că din titlul şi din textul moţiunii rezultă că, până la venirea actualei coaliţii la guvernare, justiţia a fost imaculată, că nu au existat abuzuri, că nu au existat protocoale, că nu au existat măsluiri de fapte şi că după aceea s-au întâmplat tot felul de lucruri. Aşadar, moţiunea porneşte de la o premisă greşită. Orice cauţionare a acestei moţiuni ar însemna să accepţi ca normale toate abuzurile şi toate ilegalităţile care s-au petrecut. Ministrul Tudorel Toader are pe mai departe susţinerea ALDE. Acesta a demonstrat că este un ministru foarte bun, care a avut performanţă, a dus nivelul de prestanţă al funcţiei undeva sus. În cei doi ani de mandat, Tudorel Toader a arătat curaj, determinare, pricepere profesională, seriozitate.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.