L. State: PNL şi USR vor cu toată tăria ca România să se întoarcă în perioada binomului SRI- DNA

L. State: PNL şi USR vor cu toată tăria ca România să se întoarcă în perioada binomului SRI- DNA

Comisia de la Veneţia va emite un punct de vedere oficial faţă de OUG 7 şi înfiinţarea secţiei speciale de anchetare a magistraţilor (SIIJ) după o solicitare în acest sens a PNL la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE).

 

Astfel, la cererea PNL, Comisia de monitorizare din APCE a avut miercuri un vot prin care solicită Comisiei de la Veneţia o poziţie oficială faţă de cele două subiecte.

”A fost o largă majoritate la vot. Adunarea Parlamentară a reacţionat acum foarte rapid, lucru care demonstrează că înţelege gravitatea şi urgenţa situaţiei din România legată de justiţie. Indiferent dacă PSD va lua sau nu în considerare poziţia Comisiei de la Veneţia, aceste documente sunt extrem de utile, pentru că viitoarea guvernare le va putea folosi pentru a schimba legislaţia impusă de PSD”, a declarat pentru G4Media.ro Ionuţ Stroe (PNL), reprezentant al Parlamentului României in Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

PNL a cerut în această lună sesizarea Comisiei de la Veneţia în privinţa OUG 7/2019, precum şi asupra OUG 90 şi OUG 92 de anul trecut. USR ceruse în ianuarie sesizarea Comisiei de la Veneţia pe tema modificărilor din justiţie.

„Nu este pentru prima dată când România este scoasă la tablă, la nivel European, din cauza acţiunilor iresponsabile ale celor din PNL şi USR. Cele două partide de opoziţie transferă bătălia politică internă la nivel european, dăunând grav imaginii ţării noastre în exterior. Acest lucru nu contează pentru cei de la PNL şi USR. Singurul lucru important pentru ei, ca şi pentru preşedintele Iohannis, este câştigul electoral.” a declarat pentru www.arenamedia.ro liderul ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a continuat “Comisia de la Veneţia a fost consultată cu privire la Secţia specială şi i s-a explicat exact contextul în care înfiinţarea acesteia a avut loc. Mai mult, în privinţa OUG 7, aceasta a fost modificată exact cum a fost stabilit cu reprezentanţii asociaţilor de magistraţi şi CSM. în urma acestei solicitări a PNL şi USR ce ar trebui să înţelegem? Că aceştia îşi doresc pe mai departe ca DNA să poată deschide dosare judecătorilor, să existe o presiune asupra magistraţilor. PNL şi USR vor cu toată tăria ca România să se întoarcă în perioada binomului SRI- DNA. Vor să revină abuzurile, încălcarea drepturilor cetăţenilor, încălcarea vieţii private. De fapt, ce vor PNL şi USR este un sistem controlat de instituţiile de forţă. Această dorinţă a celor două partide nu are nicio legătură cu societăţile democratice.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.