L. State: Este de datoria noastră să iniţiem modificarea legii fundamentale pentru a pune de acord textele constituţionale cu voinţa exprimată de alegători la referendum

L. State: Este de datoria noastră să iniţiem modificarea legii fundamentale pentru a pune de acord textele constituţionale cu voinţa exprimată de alegători la referendum

PSD-ALDE au depus, la Camera Deputaţilor, proiectul pentru revizuirea Constituţiei, care prevede interdicţia de a deţine funcţii publice a persoanelor condamnate la închisoare, dar şi extinderea dreptului de a sesiza CCR în privinţa ordonanţelor de urgenţă.

Totodată, USR acuză că proiectul, în care a fost inclus textul iniţiativei „Fără Penali în funcţii publice”, arată ipocrizia social-democraţilor care au în continuare membrii cu condamnări penale definitive, inclusiv în Parlament, dar public susţin că vor curăţirea. În plus, USR îşi exprimă îngrijorarea că PSD se foloseşte de popularitatea iniţiativei “Fără Penali în funcţii publice” pentru a strecura modificări constituţionale nocive.

“Coaliția PSD – ALDE a anunțat încă de săptămâna trecută faptul că va avea propriul său proiect de revizuire a Constituției. Va fi un proiect ce va adapta referendumul din 26 mai cu legea fundamentală.” a declarat pentru www.arenamedia.ro vicepreşedintele ALDE Călăraşi, Laurenţiu State, domnia sa adăgând “Atunci când vorbim despre acest proiect trebuie să avem în vedere următorul lucru: vocea românilor la votul din 26 mai a fost clară în ceea ce privește votul la referendum. Datoria Parlamentului este aceea de a transpune ce au decis românii. Nu putem să ne facem că nu vedem lucrurile pe care le vor românii. Aceștia au transmis un mesaj în privința modului în care ar trebui să arate scena politică, cum ar trebui să funcționeze anumite instituții. Este de datoria noastră să iniţiem modificarea legii fundamentale pentru a pune de acord textele constituţionale cu voinţa exprimată de alegători la referendum şi pentru asigurarea unui cadru legal previzibil, unitar şi stabil.

State apreciază că “măsurile propuse corespund votului majoritar la nivelul societăţii în acest moment şi că ele trebuie să îşi găsească o transpunere în legislatie. În același timp, nu putem să nu subliniem superficialitatea partidelor de opoziţie care au refuzat un dialog constructiv şi pe această temă. Ne este tuturor şi mai clar că ei continuă să se raporteze la cetăţeni şi la mesajul pe care aceştia l-au transmis pe 26 mai doar când vine vorba de beneficii electorale.”

În opinia sa “Toată lumea s-a convins că niciun membru al opoziţiei nu îşi doreşte în mod real guvernarea, cum nu îşi doresc să rezolve vreuna dintre problemele cetăţenilor, dar ne aşteptăm ca măcar pe acest subiect de interes public major să aibă o abordare matură şi serioasă şi să nu încerce să blocheze această iniţiativă legislativă în Parlament.”