L. State: ALDE a susținut adoptarea modificărilor necesare într-un timp cât mai scurt

L. State: ALDE a susținut adoptarea modificărilor necesare într-un timp cât mai scurt

Legea privind votul în diaspora a fost adoptată, luni, de plenul Senatului, după ce s-au dat două voturi. La primul, proiectul nu întrunise numărul necesar de voturi favorabile pentru a fi adoptat.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că regretă că propunerea făcută de el nu a fost acceptată, respectiv ca votul din Diaspora să se desfăşoare pe parcursul a şapte zile. Votul anticipat în străinătate va dura doar trei zile.

“ALDE a susținut încă din luna mai adoptarea în regim de urgență a măsurilor stabilite de Comisia specială a Parlamentului ce vizează votul românilor din Diaspora! ALDE a susținut adoptarea modificărilor necesare într-un timp cât mai scurt, astfel încât la alegerile viitoare toți românii din diaspora să poată vota.” a declarat pentru www.arenamedia.ro vicepreşedintele ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a continuat “ALDE a propus în cadrul Comisiei speciale pentru votul în Diaspora, condusă de senatorul ALDE Dorin Bădulescu, ca votul în străinătate să se desfășoare pe parcursul unei săptămâni. Însă, în urma discuțiilor din comisie și a majorității conturate, prin consens s-a decis ca românii care locuiesc în străinătate să poată vota anticipat pe durata a trei zile (vineri, sȃmbătă și duminică) și vot prin corespondență. Vrem să adoptăm rapid soluția pentru votul în diaspora, ca indiferent de locul în care se află, fiecare român să poată să își poată exercita dreptul democratic la vot într-un mod cât mai facil.

Dorim ca în această săptămână modificările legislative să fie adoptate de către cele două Camere ale Parlamentului. Prin aceste măsuri, ALDE speră că românii din străinătate vor avea posibilitatea să-și exprime dreptul de a alege.

Sperăm ca și parlamentarii PNL și USR să dea dovadă de același interes și să participe la ședințele de plen pentru a putea grăbi adoptarea acestor modificări, dar și să voteze acest proiect.”

Liderul PNL, Ludovic Orban a susţinut că Autoritatea Electorală Permanentă încearcă să modifice pe uşa din dos legislaţia în domeniul electoral. “să fie adoptat strict proiectul care a fost adoptat în comisia specială, fără alte adăugiri “ El a mai declarat că propunerile PNL vizând modificări la legea electorală au fost adoptate în comisia specială înfiinţată prin decizia plenului reunit al celor două camere ale Parlamentului.

“Se pare că temperaturile ridicate din ultima perioadă l-au făcut pe președintele PNL să halucineze și să vorbească iar tot felul de prostii. Sau cine știe, probabil amicii lui din pădurile Capitalei i-au pus în declarație să dea naștere la noi dezinformări.” a afirmat State care a conchis “Senatul a votat proiectul așa cum a rezultat din Comisia Specială, iar același lucru se va întâmpla și la Camera Deputaților. Nu putem să credem toate gogomăniile pe care le debitează Ludovic Orban și ceilalți reprezentanți ai PNL.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.