PMP / Cr. Sefer: Abordarea autorităților privind protecția mediului şi colectarea selectivă a deşeurilor trebuie revizuită

Sefer 2 cu ochelari

Deputatul PMP Călăraşi, Cristian George Sefer a susţinut marţi, 13 februarie, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor o Declaraţie politică susţinând că “Abordarea autorităților privind protecția mediului şi colectarea selectivă a deşeurilor trebuie revizuită.”.

 

Iată mai jos textul integral al acestei declaraţii:

Domnule preşedinte

Stimați colegi

Abordarea autorităților privind protecția mediului şi colectarea selectivă a deşeurilor trebuie revizuită.

Situația mai mult decât îngrijorătoare privind gradul scăzut de reciclare şi încărcare excesivă a gropilor de gunoi impune găsirea de soluții viabile pentru remedierea situației actuale.

Deşi România are o reglementare ce impune populației obligații de colectare selectivă la un nivel mult peste cel existent în majoritatea țărilor UE, respectiv sancțiuni drastice în caz de neconformare, gradul de colectare şi reciclare tinde în mod îngrijorător spre zero.

Simpla stipulare în legislație a obligației populației de a-şi colecta selectiv deşeurile şi impunerea unor amenzi drastice în caz de neconformare nu este soluția. Înainte de a obliga şi sancționa trebuie sprijinit şi stimulat.

Se impune demararea în regim de urgență de consultări între toți factorii implicați, atât autoritățile legislative şi executive dar şi reprezentați ai asociațiilor de proprietari şi a firmelor de salubritate pentru identificarea de soluții tehnice viabile care să permită în mod real o colectare selectivă a deşeurilor generate de populație.

Sunt convins că fiecare dintre noi ne dorim pentru noi şi copiii noştri un mediu sănătos nesufocat de gunoi fiind dispuşi să facem un efort pentru aceasta, dar efortul nostru al indivizilor trebuie să întâlnească efortul autorităților pentru a fi eficient.”

 

Biroul de presă al domnului deputat Cristian George Sefer

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.