Parlamentul începe luni cea de a doua sesiune ordinară din acest an

Parlamentul începe luni cea de a doua sesiune ordinară din acest an

Deciziile de convocare a celor două Camere într-o nouă sesiune parlamentară au fost publicate în Monitorul Oficial.

În prima şedinţă a fiecărei Camere se alege noua componenţă a Birourilor permanente, adică vicepreşedinţii, secretarii, chestorii acestor foruri. Alegerea membrilor Biroului permanent se face la propunerea grupurilor parlamentare, în conformitate cu ponderea acestora, potrivit configuraţiei politice şi negocierii liderilor de grupuri.

Listele candidaţilor propuşi pentru Birourile permanente se supun în întregime votului Camerei Deputaţilor, respectiv Senatului.

Senatul urmează să îşi aleagă la începutul săptămânii preşedintele, după ce Călin Popescu-Tăriceanu şi-a anunţat retragerea de la conducerea forului, în urma ieşirii ALDE de la guvernare.

''Luni, în prima zi de funcţionare a Senatului, voi anunţa demisia oficială de preşedinte al Senatului", a declarat, pe 26 august, Tăriceanu.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.