Guvernul a aprobat modificările la Legea salarizării

Guvernul a aprobat, recent, ordonanţa de urgenţă privind modificările la Legea salarizării convenite cu sindicatele de care vor beneficia angajaţi din Sănătate şi Educaţie.

“Niciun venit net, adică salariu plus sporuri, în mână, din sistemul bugetar, nu va fi mai mic față de luna februarie 2018.” declară preşedintele PSD Călăraşi, Ciprian Pandea.

În toate situațiile punctuale privind anumite categorii de bugetari care, în luna martie au cunoscut scăderi de venituri (salarii+sporuri) ca urmare a limitării sporurilor la maxim 30% pe unitate, vor primi o sumă compensatorie care va acoperi integral diferența. Prin urmare nu vor mai fi cazuri, nici măcar izolate, de bugetari care să reclame scăderi de venituri. Există o singură excepție, cea a bugetarilor de lux, ale căror venituri erau mult prea mari înainte de intrarea Legii salarizării în vigoare și care nu încăpeau în niciun fel în grila de salarizare programată pentru 2022. “De asemenea, se rezolvă toate problemele punctuale din sănătate. Astfel, gărzile nu vor mai fi incluse în calculul pentru stabilirea plafonului de 30% pentru sporuri. La spitalele mono-specialitate și la serviciile de ambulanță se va putea admite depășirea plafonului de 30% în situații bine fundamentate. Activitatea moașelor va fi asimilată celei a asistentelor, ceea ce va însemna și o salarizare similară.” a mai spus Ciprian Pandea, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

În domeniul educaţiei OUG prevede, între altele, "acordarea indemnizaţiei de hrană şi pentru personalul din cadrul învăţământului superior care a beneficiat de tichete de masă în anul 2017, majorarea gradului I pentru funcţia de contabil-şef din învăţământul preuniversitar şi corelarea nivelului de salarizare pentru funcţia director casa corpului didactic cu cel pentru funcţia de inspector şcolar".

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.