Agariciul, Filipescu şi liberalii cinstiţi!

FELIPE MIC

„Ecoaqua are Consiliu de Administraţie, are un AGA, are un director care este ales, ce să discutăm de Ecoaqua? Cancanurile care le face agariciul ăla? Aceste vorbe, exact aşa cum le vedeţi au fost rostite în ultima conferinţă de presă susţinută de senatorul liberal, domnul Răducu Filipescu, fost preşedinte timp de 12 ani al Consiliului Judeţean, după ce a fost întrebat pur şi simplu ce părere are despre ultimele evenimente petrecute în curtea operatorului regional de apă şi canalizare.

Ei bine aceste vorbe „doare” şi conţin şi două mari „inadvertenţe”. Prima se referă la faptul că directorul, invocat de domnul Filipescu, n-a fost ales ci „selectat” în urma unui concurs pentru ocuparea funcţiei de manager general. Altfel spus, a promovat un examen doar că una a scris în Declaraţia de intenţie cu care s-a prezentat în concurs şi a fost admis şi alta în Componenta de management cu care s-a prezentat, după concurs, în faţa Consiliului de Administraţie pentru elaborarea planului de management. Asta, pentru cunoscători, pentru că nu prea se înghesuie nimeni să mai citească şi OUG 109 / 2011. A doua eroare se referă la lipsa prepoziţiei „pe”, imediat după „cancanuri”. Râdem de dimineaţă până seara de „premieră” dar avem şi noi, aici, la Călăraşi, „Dăncilii” noştri. Şi nu-s puţini şi chiar de top level!

Dar nu asta e problema! M-aşteptam din partea domnului senator la un limbaj decent sau măcar la nişte ironii fine. Pentru că se descurcă bine în domeniul ăsta. Dar...n-a fost să fie. E limpede că şi pe politicienii de marcă îi cam lasă nervii apelând, în momente de...supărare, la tot soiul de jigniri. N-am să precizez acum şi aici despre ce „agarici” e vorba pentru că nici domnul Filipescu n-a făcut-o. Şi nu e corect să-l nominalizăm acum. Dar e clar că de la înălţimea funcţiei sale de senator dar şi de fost preşedinte al CJ Călăraşi, timp de 3 mandate, ar fi trebuit să explice şi motivele pentru care „agariciul” lansează cancanuri, umbrind nu doar activitatea SC Ecoaqua ci şi imaginea directorului său. Să ne fi spus măcar, ce articole din Ordonanţă a încălcat „agariciul”… De ce n-ori fi reuşit oare distinşii membri ai Consiliului de Administraţie, în frunte cu domnul Bica, un profesionist autentic după cum ni s-a spus sau măcar cei din stafful Ecoaqua să-l convingă până acum pe “agarici” că bate câmpii şă dreptatea e de partea lor? Şi atunci i-am fi dat crezare domnului senator Filipescu că „agariciul” e preocupat de cancanuri şi nu de întronarea legii!

Domnul Filipescu, sigur că nu e străin de ceea ce se întmplă la Ecoaqua. Şi nu-i este nici indiferent, mai ales că-l leagă şi o relaţie puternică de amiciţie cu directorul contestat de „agariciul” invocat în faţa presei. Surse credibile au dezvăluit că problema a devenit una „de viaţă şi de moarte”, căpătând şi o puternică nuanţă politică. În loc să se urmărească, cu calm, modul în care membrii Consiliului de Administraţie au respectat paşii procedurali prevăzuţi de OUG 109 / 2011 pentru confirmarea în funcţie de către AGA a directorului – câştigător al concursului, se invocă de la „vârful” PNL tot felul de acuze sterile la adresa „agariciului”, suspectat prosteşte că ar face jocurile PSD-ului. N-ar fi exclus ca această chestiune să ajungă şi pe biroul lui Ludovic Orban aşa cum s-a întâmplat şi cu directoarea de la Protecţia Copilului despre care domnul Filipescu a şi mărturist că a luat-o de mână, a dus-o în biroul preşedintelui PNL, pârându-l pe Vasile Iliuţă că nu ţine cu...casa. Şi a rămas cu...pâra!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.