Eugen Teodorovici: Guvernul va modifica săptămâna viitoare OUG 114

Eugen Teodorovici: Guvernul va modifica săptămâna viitoare OUG 114

Guvernul va modifica săptămâna viitoare OUG 114 printr-o nouă ordonanţă de urgenţă, iar una dintre principalele modificări va fi stabilirea ROBOR în funcţie de tranzacţiile interbancare şi zilnice pe trimestrul anterior, a declarat, vineri, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

În ceea ce priveşte prevederile din OUG 114 legate de energie, respectiv plafonarea preţului gazelor şi contribuţia de 2% din cifra de afaceri, Teodorovici a arătat că încă există discuţii privind aplicarea sau nu de la 1 aprilie şi că, dacă toţi actorii sunt de acord, şi aceste prevederi s-ar putea modifica săptămâna viitoare.

"Am avut o discuţie cu cei din ALDE legat de partea de energie, am văzut o scrisoare venită din partea Comisiei Europene, au fost discuţii şi trebuie să fie discuţii cu toţi partenerii din piaţă şi desigur cu cei din Comisia Europeană pe acest subiect.

Deci dacă lucrurile sunt clare şi în zona de gaze, aceste prevederi se vor alipi ordonanţei de săptămâna viitoare. La fel şi la comunicaţii", a continuat ministrul.

O reacţie din ALDE, referitor la modificările OUG 114 a venit din partea liderului organizaţiei judeţene ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a declarat pentru www.arenamedia.ro. “Ideea OUG 114 este una bună pentru că ea urmăreşte câteva lucruri bune şi necesare pentru români. În primul rând, vorbim despre reducerea dobânzilor bancare pe care românii şi companiile le plătesc la bănci. Spre exemplu, românii plătesc dobânzi la bănci semnificativ mai mari decât ceilalţi cetăţeni europeni. De asemenea, prin OUG se aduce la suprafaţă munca la negru din domeniul construcţiilor şi se ajunge la creşterea veniturilor din domeniu. Are şi implicaţii în readucerea în ţară a românilor care muncesc pe şantierele europene. Un alt punct important este cel privind fixarea preţului la energie pentru familiile nevoiaşe. Am văzut, într-adevăr, că OUG 114 produce efecte care nu au fost corect estimate. Să înţeleagă toata lumeă: noi nu ne dorim să afectăm nici competivitatea şi nici planul de investiţii al firmelor din energie, sistem bancar, asigurări sau telecomunicaţii aşa că în ultimul timp ALDE a avut mai multe întâlniri cu toţi actorii importanţi ca să găsim soluţia de mijloc.” a afirmat State care a conchis “Este foarte bine că şi ministrul de Finanţe a avut astfel de întâlniri şi în final vom avea o formă acceptată de toată lumea.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.