AUR cere ridicarea restricţiilor de deplasare în noaptea Sfintelor Paşti

AUR cere ridicarea restricţiilor de deplasare în noaptea Sfintelor Paşti

Alianţa pentru Unirea Românilor cere Guvernului şi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, ţinând seama de importanţa covârşitoare a sărbătorii Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, corectarea hotărârilor ce impun restricţii de deplasare, cu referire specială la noaptea Învierii, în data de 4 aprilie pentru Paştele catolic şi 2 mai pentru Sfintele Paşti serbat de ortodocşi.

În aceste sfinţite nopţi, creştinii îşi doresc să participe la slujba Învierii, urmată de Sfânta Liturghie; prin urmare, este necesară derogarea de la restricţiile de deplasare între orele 23:00-05:00, una dintre măsurile impuse de CNSU în data de 6 noiembrie 2020 şi prelungită lună de lună, până la un termen necunoscut.

"Ne vom lupta pe toate căile, în Parlament şi în afara lui, ca aberaţia de anul trecut să nu se mai întâmple. Este cea mai importantă sărbătoare a creştinilor, una a bucuriei şi nădejdii, a credinţei depline în Iisus Hristos, a învierii Lui şi a noastre. Cu toate riscurile în faţa întunericului, noi vom merge să luăm Lumina. Le-o vom da şi celor rătăciţi, care ne ţin departe de Biserică şi ne vom ruga ca Bunul Dumnezeu să le deschidă mintea, să le încălzească sufletul şi să le îndrume fapta", a declarat senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR.

AUR îşi reafirmă poziţia de respingere a măsurilor luate de Guvern, sub patronajul preşedintelui Klaus Iohannis şi la indicaţiile OMS pentru combaterea epidemiei de SARS-CoV-2, măsuri fără temei ştiinţific, arbitrare, disproporţionate şi cu consecinţe dezastruoase, sub care actualii guvernanţi continuă jaful organizat al avuţiei naţionale.