CSS Călărași/ Alexandra Mihai, locul 8 la Campionatul European

11741791 1644507389105551 781478359 nCalificată în ultimul act al probei de triplusalt la Campionatul European de juniori, sportiva legitimată la CSS Călărași s-a clasat în finala mare pe poziția a 8-a.

Campionatul European de juniori s-a desfășurat anul acesta în Eskilstuna, Suedia - o localitate la 140 de km de capitala Stockholm. Lotul național al României prezent la startul acestei competiții a fost format din 20 de atleți care au reușit în acest an să îndeplinească baremurile de calificare impuse de Federația Europeană de Atletism. Printre aceștia s-a numărat și sportiva din Călărași, Alexandra Mihai ce a concurat în proba de triplusalt, alături de alte 19 atlete din 15 țări. Deși ea a intrat în concurs cu ce-a de 12-a performanță – 12.99 m, realizată recent la Campionatul Balcanic, a concurat în calificări cu mult curaj, reușind să își egaleze recordul personal și să se califice în finala de 12 pe poziția a 4-a.

În cea de a doua zi, în finala probei  Alexandra Mihai a reușit doar o săritură de 12.73 m în primele 3 încercări, cu care a intrat in finala mare pe locul 8, poziție pe care a ocupat-o și la sfârșitul competiției cu o performanță de 12.77 m, din cea de a șasea săritură.

România a reușit să câștige în această probă de triplusalt fete o medalie de bronz prin sportiva Marincu Florentina, colega Alexandrei, fostă campioană mondială de cadeți a probei în 2013, reușind o performanță de 13.08 m.

Suntem mulțumiți de rezultatul obținut, practic ne-am îndeplinit obiectivul propus, o clasare în primele 8 și realizarea unui record personal. Cu puțină șansă Alexandra se putea situa chiar mai în față, adversarele fiind foarte apropiate ca valoare iar câțiva centimetri în plus o puteau ridica mult în clasament. Staff-ul și președintele Federației Române de Atletism, dl. Sandu Ion, prezent la competiție, au apreciat rezultatul Alexandrei și ne-au felicitat pentru performanța obținută. Ne-am întors încrezători de la Campionatul European și deja ne gândim de pe acum la Campionatul Mondial de anul viitor, mai ales că aproape toate adversarele noastre de aici termină junioratul în 2015, Alexandra fiind mai mică cu un an decât ele” ne-a declarat prof. Marius Tătaru, antrenorul sportivei.

 clasamentCE

clasamentCEfinal

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.