Municipiul Călăraşi se va înfrăţi cu oraşul Gedera, Districtul Central din Statul Israel

 Municipiul Călăraşi se va înfrăţi cu oraşul Gedera, Districtul Central din Statul Israel

Consiliul Local municipal Călăraşi a adoptat, luni, cu 18 voturi pentru şi 3 abţineri Proiectul de hotărâre privind aprobarea semnării Acordului de înfrăţire între Municipiul Călăraşi şi Oraşul Gedera, Districtul Central din Statul Israel.

Iniţiativa a aparţinut primarului oraşului Gedera, Yoel Gamliel care a transmis în acest sens o Scrisoare de intenţie autorităţilor călărăşene susţinând că la edificarea oraşului pe care-l conduce şi-au adus contribuţia mulţi evrei originari din România.

„Urmare a pogromului din 29 iunie 1941, mii de evrei au fost înghesuiţi în vagoane de marfă în cele două trenuri ale morţii. Unul dintre ele a pornit spre sud şi după 7 zile, în data de 6 iulie 1941, a ajuns în Gara Călăraşi. Ca o recunoaştere a comportamentului uman al autorităţilor local din acel timp, primarul oraşului Gedera, domnul Yoel Gamliel, a transmis o scrisoare de intenţie prin care propune înfrăţirea localităţilor noastre, chiar dacă de mult timp nu mai sunt evrei în Călăraşi. Unul dintre evenimentele care au adus din nou în atenţia opiniei publice călărăşenii evreii şi Holocaustul a fost cel din 26 septembrie 2019, dedicat comemorării victimelor evreieşti de la Călăraşi”, se arată în Referatul de aprobare al proiectului mai sus – menţionat iniţiat de primarul Marius Dulce.

Gedera, sau mai puțin cunoscut sub numele de Gdera, este un oraș din partea de sud a regiunii Shfela din districtul central al Israelului, fondat în 1884. În 2019, orașul număra 28.313 locuitori.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.