Lansarea Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru unitățile de cult, instituțiile publice/entitățile juridice non-profit din domeniul asistenței sociale

Lansarea Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru unitățile de cult, instituțiile publice/entitățile juridice non-profit din domeniul asistenței sociale

Administrația Fondului pentru Mediu demarează sesiunea de finanțare pentru înscrierea în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru unitățile de cult, instituțiile publice/entitățile juridice non-profit din domeniul asistenței sociale, începând cu data de 17.06.2024, ora 10:00 și până la data de 19.07.2024, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului, prin intermediul aplicației informatice pusă la dispoziție pe site-ul www.afm.ro, în vederea introducerii informațiilor necesare participării în Program.

“Având în vedere importanța din punct de vedere al politicilor de protecție a mediului, anul acesta am hotărât să deschidem o nouă axă de finanțare care urmărește creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice cu o putere minimă de 30 kW și maximă de 200 kW, pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu şi livrării surplusului în sistemul energetic naţional pentru solicitanții unități de cult, instituții și autorități publice din sistemul național de asistență socială, precum și a entităților juridice non-profit acreditate pentru furnizarea de servicii sociale. Ne dorim ca programul să își atingă cât mai repede scopul, acela de a sprijini beneficiarii în efortul lor de a-și reduce costurile cu factura la energie.”, a declarat președintele AFM, Laurențiu-Adrian NECULAESCU.

Bugetul alocat sesiunii de finanțare pentru anul 2024 este de 250 de milioane de lei.

Înscrierile în aplicaţie se realizează în limita a 200% din bugetul alocat programului.

Solicitantul se poate înscrie o singură dată în cadrul unei sesiuni, pentru un singur imobil.

În cadrul unei sesiuni de înscriere poate fi aprobată o singură cerere de finanţare depusă de către un solicitant.

Solicitanții se vor înscrie în cadrul programului prin intermediul aplicației informatice puse la dispoziție de AFM, prin completarea unor câmpuri predefinite şi încărcarea documentelor solicitate.

Cuantumul finanțării este de maxim 1.000.000 lei și se acordă în procent de 100% din contravaloarea cheltuielilor eligibile. Valoarea maximă acordată cu titlu de finanțare, de 1.000.000 lei, este cea corespunzătoare unei puteri maxime instalate de 200 kW.

Toate informațiile necesare participării în Program sunt publicate pe site-ul www.afm.ro.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.